Keskustaan koteja kiskojen päälle

Keskustaan koteja kiskojen päälle

Voisiko keskustan ja Keski Pasilan väliin nousta kokonainen uusi kaupunginosa?

Keskellä kaupunkia on tällä hetkellä valtava 3,5 km pitkä kaistale, joka erottaa keskustan kahteen osaan. Sen molemmille puolilla aukeavat kauniit puistot, mutta keskellä kulkee vain ratakiskoja ja sähkökaapeleita. Raidenlinjasto on tärkeä linkki eri puolille kaupunkia ja maata, mutta itsessään se ei ole erityisen kaunis näky.

”se voisi edelleen palvella nykyisessä tarkoituksessaan, mutta olla samaan aikaan yksi keskustan upeimmista asuinalueista.”

Rakentamalla kansi sen päälle kaistale se voisi edelleen palvella nykyisessä tarkoituksessaan, mutta olla samaan aikaan yksi keskustan upeimmista asuinalueista. Se kytkisi keskustan tiiviimmin Hakaniemeen, Alpplilaan, Vallilaan ja Pasilaan, ja elävöittäisi myös niitä. Julkisen liikenteen ratkaisut olisivat jo valmiina heti talojen alla sekä pyörätiet molempiin suuntiin.

BalanPillai
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinki on ollut rakas kotikaupunkini 1960-luvulta alkaen. Muutin tänne silloin Intiasta jatko-opiskelemaan. Tarkoitus oli palata valmistumisen jälkeen heti takaisin maailmalle, mutta toisin kävi. Helsingistä tuli kotikaupunki ja hyvä sellainen. Löysin täältä itselleni rakkaan, mutta kipakan savolaisen vaimon, sain kolme ihanaa lasta ja lapsenlapsiakin. Vuosikymmenet ovat olleet täynnä elämänmakuisia hetkiä. On ollut kansainvälistä uraa ja yksi ikävä konkurssikin 90-luvun lamavuosina. "Pääsin aitiopaikalta katsomaan Stanfordissa ja Massachusetts Institute of Technology:ssä, kuinka 2000-luvun huipputeknologioilla mullistettiin koko maailmaa!" Yhteisö on aina ollut avoin ja kannustava. Väittelin laman jälkeen tekniikan tohtoriksi ja sain kutsun vierailevaksi professoriksi Yhdysvaltoihin. Pääsin aitiopaikalta katsomaan Stanfordissa ja Massachusetts Institute of Technology:ssä, kuinka 2000-luvun huipputeknologioilla mullistettiin maailmaa. Koti on kuitenkin koti ja minulle se on Helsinki. Oli aina selvää, että palaisin lopulta takaisin. Helsinki on kokenut vuosikymmenten aikana uskomattoman muodonmuutoksen. Pienestä uinuvasta kaupungista euroopan laidalla on kasvanut monikulttuurinen ja suvaitseva maailmankaupunki. Haluaisin jättää sellaisen perintönä meidän jälkipolville. Kaupungin, josta myös he voivat olla yhtä ylpeitä kuin minä nyt.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu