3 miljardia Helsingin kaupunkisuunnittelun mukaiseen liikenteen kehittämiseen, vaihtoehto 8 maakunnan EU tavoitteinen TEN_T liikenneverkko

Helsingin kehittämissuunnitelmat pohjautuvat vihreisiin arvoihin, joissa kuitenkin edellytetään ilman vaihtoehtoja ja niiden tutkimista Helsingin rajua kasvua.

Tapahtuuko se luonnollisena kasvuna, vai Helsingin yksinomaisena tukemisena takamaa alueiden kasvattamisina ja alueella mahdollisesti tehtävien kehittämistoimien kustannuksella.

Tästä alustuksen teki ja ensimmäinen keskustelu aloitettiin blogissa eilen

Vihreä kaupunkisuunnittelu: Johdanto ja Miksi kaupunkeja suunnitellaan | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

mitä sanoo teko – äly Bing asiaan kun siltä kysyy vastausta, kysymyksen tällä muotoilulla:

 

kone paloittelee ensin kysytyt asiat:

 

ja raksuttaa minuutin pari:

Suomen ensisijaisena ongelmana on vuodesta 1990 alkaen ollut että tätä ”huolellista suunnittelua ” EU tavoitteisen liikennejärjestelmä mallin toteuttamiseksi, ei ole valtion toimesta tuotettu lainkaan.  Koska muut kuin liikennepoliittiset tavoitteet ovat olleet ensisijaisia liikenteelle myönnetyille määrärahoille valtion budjeteissa ja hallinnon tavoitteissa.

Kymi – Mäntyharju kanava kustannuksia on hierottu vuosituhannen vaihteessa, noin miljardin molemmin puolin

Jäljelle jää Kokemäen joen vesistön yhdistäminen Kymijokeen ja Porin kautta Itämereen.  siihen ei saada menemään 2 miljardia millään.

Tuloksena 8 maakunnan parhaimmillaan viidennekseen putoavat vienti ja tuonti kustannukset.

Lisä bonuksena alueiden kilpailu teollisuuden sijoituspaikoista rannikko alueiden ”tapulikaupunkien ” kanssa.

+++

Hallitus ei ole vielä tehnyt lopullista raha hanojen aukaisua Helsinki mallille.

¨Tässä vielä ” viimeisen ”keskustelun paikka. Mihin Nesteen osakkeiden myynnistä saadut varat laitetaan.  Helsingin raiteille kiinteistö investointien buustaamiseen vai vesiliikenteeseen nykyisten Helsingin takamaa – alueiden elinkelpoisuuden kasvattamisiin ja suoriin EU alueiden välisen tavaraliikenteen ja Järvi Suomen alueellisen matkailun edistämisiin.

 

 

bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu