EU Intergriteettiviranomaisen perustaminen Suomeen liikennepolitiikkamme vääristymien poistamiseksi `?

Hesari kertoo laajasti artikkelissa Mepit kävivät Unkarissa ja pettyivät: Petri Sarvamaan mukaan maalle ei voi vielä antaa luvattuja EU-varoja – Politiikka | HS.fi  Unkariin asetetun integriteettiviranomaisen toimien tarpeellisuudesta.

tarkoittaa, että  EU on asettanut ehdollisuus mekanismin EU varojen käyttöön liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.

Liikenteen osalta voidaan todeta, että Suomessa on saman suuntainen ”vapaaehtoinen” LVM:n itse valitsema Unkarissa aloitettuun verrattaessa – tosin vastakkainen  toimi ollut käytössä jo vuodesta 2011,.

Suomessa on  varoja liikenteen kehittämisiksi EU tukimenettelyjen avulla – liikennestrategian vastaisesti –   rajattu yksi liikennemuoto kokonaan pois valtion toimesta.

Eli ”rangaistus mekanismi” on otettu käyttöön  Suomen sisäisesti yhdelle liikennemuodolle -tavoitteena muitten neljän -parempi kehittäminen – yritys ja aluepoliittisiin tarkoituksiin.

Jota varten – ei EU  – vaan Suomi itse on ollut rahahanat sisävesiliikenteeltä sulkeva  ja siten liikenneinfran rajoittavan kehittämisen tuottava toimija.

+++

Harjoitetun politiikan tuloksena on,  että  kaikki EU :n sisävesiliikenteeseen ja infran korjaamisiin varatut varat ovat Suomen osalta hakematta

.  Niitä ei ole haettu lainkaan ,koska liikennemuotoa ei tunnusteta omaksi itsenäiseksi liikennemuodokseen Suomessa

 

Tätä toimenpidettä on vahvistettu liikenne  hallinnon rajauksilla niin, että tämän saman liikennemuodon aluehallintoa ei maassamme  ole, eikä liikennemuotoa tunnisteta hallinnossa omaksi liikennemuodokseen valtion budjeteissa eikä tutkimusraporteissa, eikä valtion toimesta tutkita lainkaan.

Kaikki yllämainittu tarkoittaa ,  että  liikenneinfrasta korjausvelka määritykset ovat tekemättä., että TEN_T verkko on kokonaisuudessaan sisävesiliikenteen osalta toimimattomassa kunnossa.  ja vuonna 2011 sovitun liikennestrategian liikennemuoto siirrot ovat kokonaan  tutkimatta

.EU liikennestrategia, Eurostat ja LVM budjetti 2022 | Uusi Suomi Puheenvuoro

Sivutuotteena keskus hallinto(LVM)  on ajanut aluehallinnon toteuttamaan valtakunnan budjettiin ylisuuret – niin että  alueelliset kuin valtakunnan tason liikenteet  ohjataan menemään  pääsatamien kautta -julmilla jopa 100 miljardiin asti ulottuvilla raideliikenne hankkeilla ja raskaan maantieliikenteen avulla .

Sen sijaan , että olisi tehty vuosituhannen vaiheessa Vuosaaren lisäksi tai jopa sen  sijaan kaikkien muiden osapuolten hyväksymä -paitsi metsäteollisuuden –   raskasta maantieliikennettä ja sen liikennevolyymejä rannikon ja Järvi Suomen alueelta vesiliikenteeseen siirtävä Kymi kanava.3.1 LIIKENNE VERKOT SUOMESSA JA NIIDEN KEHITTÄMINEN (sisavesi.fi)

 

Edelleen jättämällä -vaihtoehtoiset EU ssa edellytetyt  suoralaivaliikenteen pullonkaulat tekemättä , korjaamatta ja valitsemalla maantie ja   raideliikennehankkeet kompensoimaan yhden liikennemuodon poisjättämää toimintaa, heikennetään niin Järvi Suomen alueellista saavutettavuutta kuin alueen kokonaisvaltaista kehittämistä., kun liikennemuotoa,  jolle EU ssa on sovittu siirtotavoite sisävesiliikenteeseen ja jolla Suomessa on jo valmiina noin 8000km väylästöä käytettäväksi, ei edelleen kehitetä EU tavoitteisesti. mm  pullonkauloja poistamalla Press Release Inland Waterways (europa.eu)

 

Teollisuuden vienti ja tuonti toiminta on joissain tapauksissa jopa viisinkertaisesta kalliimpaa Järvi Suomen alueelta näin kehitetyllä liikennemallilla mitä se olisi EU tavoitteisesti kehitetyllä mallilla. Vesitiet jopa viisi kertaa edullisempi – Navigator Magazine

 

Vuonna 2011 LVM:n ja Sitran toiminnalla aloitettua liikennerevoluutioksi itse nimeämää toimintaa vahvistamaan vuonna  2014 perustettu Merilogistiikan kehittämis- ja tutkimuskeskus ei pystynyt tunnistamaan edellä mainittua toiminnan kalleutta, koska se oli oli rajannut tutkimusten  ulkopuolelle sekä Lähi- että sisävesimerenkulun ja niiden mahdollisuudet vaikuttaa Suomalaiseen logistiikkaan.Pelkkä vetytalous nykyisen liikenteen ja alue talouden eriarvoisuuskehittämisen muuttaja ? | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

 

Hallitusneuvotteluja käydään , meppien tulisi huomauttaa siitä että EU liikennestrategiaa tulisi noudattaa…. erityisesti siitä että vaikka asia on yhteisesti saman suuntainen kaikissa hallitukseen aikovissa puolueissa , myös se tulisi tarkistaa miten EU linja ja rahoitus eri liikennemuotojen kehittämisiin tulee ja voidaan  järjestää Suomen eduksi.

Orpo ja Purra : Hallituksen muodostamisen kaksi ongelmaryhmää : Linja kysymykset ja rahanpuute. / Liikenne | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

 

 

 

 

bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu