”Liikenne 12” -Suomeen poliittisesti tehdyt visiot vs Smart Community Review – lokakuun raportti.

Protestoin kovasti vuonna 2017-2018  ex pääministeri Ahon , ex SAK puheenjohtaja Lylyn ja kokoomuksen Meron LVM: lle tuottamaa visiota vuoden 2050 liikennejärjestelmästämme-mikä visio sittemmin jäi ”Liikenne 12″ perusteiksi ja jota poliittisin päätöksin edelleen toteutetaan …kymmenien miljardien velkavipujen ja Suomi on Saari liikennemallin tukipakettien avulla

Protesti siksi, koska työryhmä toi esille vahvan yksipuolisesti mm omissa esitelmissään ja perusteluissaan pelkästään (vedoten jopa USA:n raideliikenteeseen ) raideliikenne osuuden tärkeyden   kokonaiskuljetuksista sisämaassa ja jätti kokonaisuudesta yhden liikennemuodon vertailut tutkimukset ja arviot kokonaan omasta visiostaan pois.

Kommentit raporttiin : Veikko Hintsanen (sisavesi.fi) 

Ja nyt olemme Suomessa tilanteessa, jossa valtakunnan tason noin 8000 sisävesiväylä km ovat kokonaisuudessaan ilman tavaraliikenne käyttöä ja valtakunnan maantieliikenne volyymien siirrot pois maanteiltä EU tavoitteisesti ovat kaikki toteuttamatta, ja jäävät toteuttamatta, mikäli jatketaan pelkällä raideliikenne kehittämistiellä.

+++

Eilen ilmestyneessä Smart Community Review raportissa “Doing Business in SMART Communities” within United States todetaan sisävesiliikenteestä mm seuraavaa :

(52) Economy and Infrastructure Newsletter for October 2022 | LinkedIn

käännös ote raprotista:

 

 

Ja tässä pelkän Mississippi säästövaikutus USA:n rahtimarkkinoilla,  kun raiteiden ja kuorma autojen

sijaan käytetään sisävesiliikennettä.

 

Suomessa nämä samat laskelmat, joita jenkit käyttävät kuljetusten vaikutus eroja laskiessaan, näyttivät Suomen valtion kustannuksiin vuonna 2014–2016 tältä.

 

 

Koulutusesitys (sisavesi.fi)  sivu 7

 

 

+1
bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu