Liikenteen päästölaskelmat eduskuntaan, Green deal – ja EU liikennestrategia tavoitteiden valossa  

Hallitus/LVM on antanut eduskunnalle 7.9.2023 ehdotuksen:

Valtioneuvosto linjasi kantojaan kuljetuspalveluiden päästölaskentamenetelmästä – Liikenne- ja viestintäministeriö (lvm.fi)

siitä miten Suomessa tuotetaan ja ylläpidetään EU ssa  eri liikennemuotojen tuottamat päästölaskelmat vertailukelpoiseen muotoon.

On todella hienoa, että lähitulevaisuudessa voidaan sitten aukottomasti ja liikennemuotokohtaisesti vertailla mikä liikennemuoto on edullisin ja mihin kannatta pyrkiä.

+++
Perimmäisenä tavoitteenahan tulisi olla EU ssa vuonna 2011 sovitun Liikennestrategian toteuttaminen . Jota Green deal sopimuksella tarkennetaan ja tehostetaan yhteisesti sovituilla menetelmillä.
+++

Minua on “huolestuttanut “ vuosikausia se, että Suomi toteuttaa raide ja maantieliikenne painotteisesti liikennestrategiaa jopa niin, että valtion päätöksin on jätetty kaiken kehityssuunnittelun ja toteutuksen ulkopuolelle yksi liikennemuoto. – Sisävesiliikenne.

+++
Tässä tämän aamun keskustelu Bing -tekoäly keskusteluni- yllämainitusta Green deal- EU liikennestrategia tilanteesta sisävesiliikenteen osalta.
Ei tarvinne lisäselvityksiä.

Tietoa etsivä näköjään edelleenkin kysyy enemmän kuin tekoäly voi vastata.

Onko vika tekoälyssä vai tietojen tuottamisessa. ?

Myös tulevaisuudessa.?

++++

 

bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu