’Orpon uudistukset ja virkamiehet -ilman lobbareita. -aamu 4.5.2023

 

Ensimmäiset vahvistamattomat huhut säätytalolta( sen lähipiiristä)  kertovat, että kokoomuksen tahtotila liikenteen infraan  on muuttunut :

”liikenteen infran rakentamisesta luovutaan kun rahat menevät velan maksuun”

tarkoittaen mitä ilmeisimmin , että Orpon ja Valtosen ei tarvitse alkaa taikureiksi.

Taikureiksiko Orpo ja Valtonen aikovat -Yle/Taloussanomat /Hesari ? | Uusi Suomi Puheenvuoro

++++

Mikäli Orpo saa kumppaninsa reformi  ryhmässä 5.1 tähän ajatukseen mukaan niin on mitä ilmeisintä, että sitä ennen ryhmä

kutsuu LVM:n ja Trafin edustajia perustelemaan ja esittelemään muita vaikutuksia mitä  VM_ehdotus raideliikenne hankeiden lopettaminen voi tuoda mukanaan.

 

LVM virkahenkilöiden taustaa

LVM:n kokonaiskäsitys on muovautunut vuosikymmenten aikana neljän liikennemuodon mukaiseksi tavoitteiksi . Joita edelleen ylläpidetään trafin toimesta.

Microsoft Word – VLE raportti 2022.docx (traficom.fi)   EUssa sovitun viiden liikennemuodon tavoitteiden toteuttamisen sijaan. 

Jossa  yliopisto tason tiedot viiden EU ssa käytetyn mallin mukaisen liikennemuodon mahdollisuuksista ,niiden eduista samoin puuttuvat, niin virkahenkilöstöltä kuin tietenkin neljän liikennemuodon lobbareilta,joilta vaihtoehtoja  ei voi edes odottaakaan,  kun Turun yliopisto on suoltanut samalla neljän liikennemuodon  mallilla tuotettua tietoa vaikuttujien taustatiedoksi vuodesta 2014 liikennerevoluutio tuloksena tehdyn Brahea keskuksen avulla.

Pelkkä vetytalous nykyisen liikenteen ja alue talouden eriarvoisuuskehittämisen muuttaja ? | Uusi Suomi Puheenvuoro

Esimerkki neljän liikennemuodon avulla tehtävästä tieteellisestä tutkimuksesta  Turun yliopisston SPC yksikkö (short sea shipping promotion Center) toteaa:

Tärkein kuljetusväline on maantieliikenne.  Se johtuu pääasiassa suurten talouskeskusten sijainnista ja niiden käyttöönotosta Suomessa. SPC Suomi ei Suomessa harjoita toimintaa, jonka tarkoituksena on sisävesiliikenteen edistäminen, eikä sitä ole suunnitteilla.”

 

+++

 Eli liikenne järjestelmä kehittämisemme on toteutettu vuodest 2010 alkaen  liikennerevoluutio toimintana, kokonaisvaltaisesti ,aluehallintaa ja sen organisointia myöden,   ilman yhden liikennemuodon vaikutusten selvittämistä, EU tukien hakemuksia jne….

 Vuonna 2010 LVM:n ja Sitran aloittaman ja edelleen käynnissä olevan toteutuksen : Liikennerevoluution – mahalaskun merkit ? | Uusi Suomi Puheenvuoro

Toiminta on siitä edelleenkin ihmeellisesti että se liikennemuoto on juuri se millä voitaisiin vähentää ilmastopäästöjä liikenteen energian kulutusta ja valtion liikenteestä aiheutuvia kuluja

 

Mutta olemme mitä ilmeisimmin todellisissa ongelmissa edelleen missä  yritetään tehdä ”sudelle häntää ” poistamalla osa liikenneinfra investointeja -jäädyttämällä niitä hetki -ja  avaamalla ne uudelleen sopivan ajan kulutuua. 

Puuttumatta tähän perus ongelmaan mikä on ollut tiedossa jo pitkään…Vesitiet jopa viisi kertaa edullisempi – Navigator Magazine

bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu