Postin ja LVM: n tavoittelema tuleva fossiiliton liikenne on suunnittelultaan puutteellista

LVM on aloittanut uuden blogisarjan: Kestävät kilometrit, jossa ”

”Kirjoittajat kertovat, miten matka taittuu entistä ilmastoystävällisemmin. Blogisarja liittyy fossiilittoman liikenteen tiekarttaan, joka on suunnitelmaluonnos kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä ”

Mitkä ovat logistiikan ratkaisut, kun ilmastotavoitteet tiukentuvat? | Impulssi (impulssilvm.fi)

+++

Posti yllä olevan linkin blogissa kertoo itse, miten sen kilometreissä kuusi kertaa maapallon ympäri matkamäärä päivittäin tullaan laittamaan kestävän kehityksen mukaiseen raamiin.

ja tavoitteeseen= nollapäästöön pääseminen tapahtuu:

+++

  • uusiutuva poltto aine
  • lbg rekat
  • sähkö
  • reittioptimointi

ovat työkalupakissa, josta kuitenkin

+++

Yksi työkalu puuttuu:

EU liikennestrategiassa sovittu liikennemuotosiirto tavoite. Josta sovitusta liikennestrategiasta EU tilintarkastustuomioistuin lr_transport_fi.pdf (europa.eu) toteaa sivulla 4 mm. seuraavaa:

” Liikenne on ala, johon sovelletaan jaettua toimivaltaa. Tämä tarkoittaa, että jäsenvaltiot voivat käyttää omaa toimivaltaansa, ellei EU ole laatinut yhteisiä liikennepolitiikkoja ja -strategioita.” ja Suomi on ollut mukana hyväksymässä EU liikennestrategiaajo vuonna 2011   : White paper 2011 | Mobility and Transport (europa.eu) jossa edellytetään liikennemuotosiirtoja raskaan liikenteen osalta jopa 50% .

+++

Silti liikennemuotosiirtymä tavoitteen kaikki toteuttamisaskeleet edelleen puuttuvat valtakunnan tasolla niin yritysten kuin hallituksen fossiilittomasta liikennesuunnitelmaluonnoksesta.

viite:   Valtioneuvoston faktantarkastus pettänyt; virheitä 19- yhdeksällä sivulla. | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

0
bionavigaattori
Sitoutumaton Pyhtää

merikapteeni,EMLog
kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm.
Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä
www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu