Tie, raide vai sisävesiliikenneväylät valtion säästöjen kohteena vuonna 2021 ?

 

Tieyhdistys edellyttää syyskuun 2020 jäsenkirjeessään, että 75% valtion liikenneväyliin varatuista varoista, talousarviosta käytetään tieverkkoon ja että maanteitten hoitoon ja kehittämisiin varattua rahoitusta nostetaan 500 miljoonaa euroa vuositasolla.

LVM on haalinut kymmeniä kaupunkeja ja kuntia antamaan lisärahoitusta raideliikenne hankkeilla, joita on valtion suunnittelupöydällä noin 50-100 miljardin edestä.

Suomen Sisävesiliitto ry etsii rahoitusta noin miljoonan euron hankkeelleen, jossa kolmen yliopiston voimin (2 Suomesta ja 1 Saksasta)   tutkittaisiin, mitä mahdollisuuksia Suomessa on aloittaa EU :ssa vuonna 2010 sovitun liikennestrategian mukaisesti kestävän kehityksen mukaisesti tavaraliikenteen pitkien matkojen volyymien siirrot  maanteiltä raiteille ja vesiliikenteeseen. Huomioon ottaen mm.  Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportin https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/julkaisut/Documents/tuvj_1+2018.pdf 

jossa esimerkiksi   sivut 263-266 toteavat  a vahvistavat jo vuonna 2009 VTT:n toteamat sisävesiliikenteen uudet ympärivuotiset liikennöintimahdollisuudet matalakulkuisilla vesiväylillä.   Suomessa on kaikkiaan noin 8000  k m sisävesiväyliä eli noin 2000km  enemmän mitä raideliikenneväyliä hyötykäytössä on vain noin 10% mainitusta väylästöstä.

 

bionavigaattori

merikapteeni,EMLog kokemusta laivapäällikkötehtävien lisäksi mm. Kaupan ja teollisuuden tuotannon jakelu hankinta ja logistiikan johtamisesta , Venäjä-Suomi raideliikenne vaunuvuokrauksesta, Hamina Kotka alueen transit-liikenteessä ja Venäjän öljyteollisuuden tuotannon ja liikenteen laatu ja määrä tarkastus laboratorion johto tehtävistä. Öljyporausalusten suunnittelusta, rakentamisen valvonnasta sekä satamasuunnittelu toiminnoista. Elektroniikka romu keräys logistiikan aloituksen organisointi, suunnittelu ja toteutuksen johtaminen Suomeen Sisävesiliikenne logistiikan tutkiminen ja sisävesi-itämeri mallisuojatun laivamallin kehittäjä www.sisävesi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu