Hoitajat tekevät paljon muutakin kuin hoitavat

Ilmeisesti säästösyistä hoitajien työnkuvaan on hiipinyt jo vuosia sitten paljon muitakin töitä kuin hoitamista. Riippuen siitä  missä hoitaja työskentelee, hän myös auttaa keittiössä, keittää puuroa,  lämmittää ruokaa,  tekee voileipiä, tiskaa likaiset astiat. Hoitaja pyyhkii pöydät.  Hoitaja lajittelee myös jätteitä.  Mutta esimerkiksi  vanhustenhuollossa ja kehitysvammalaitoksissa hän pesee myös vaatteita, ripustaa ne kuivumaan, vie nimokoidut  vaatteet oikeille paikoille. Hoitaja huolehtii myös asukkaiden  vaatekaappien siisteydestä. Hoitaja ulkoiluttaa ja käyttää hoidettavia ihmisiä tarvittaessa kuulotutkimuksissa ja muissa  sen kaltaisissa paikoissa. Joissain työpaikoissa hoitajat pesevät myös omat työvaatteensa.  Lisäksi hoitaja joutuu viettämään lukemattomia tunteja tietokoneella, jonne hän  kirjaa monenlaisia tietoja hoidettavista ihmisistä. Hoitajat myös tilaavat tietokoneen avulla vaippoja, pesulappuja ja paljon muita hoitotarvikkeita. Hoitajat myös jakavat hoitotarvikkeet niille kuuluville paikoille.   Hoitaja myös lääkitsee, hoitaa haavoja, tarkistaa tippaletkun, mittaa verenpaineita,  huolehtii lukemattomista mittareista. Hoitaja myös rokottaa,  lohduttaa, kuuntelee, kylvettää, vaihtaa lakanoita, on yhteydessä omaisiin. Hoitaja myös  informoi lääkäreitä hoidon edistymisestä.

Hoitajat ovat saaneet harteilleen liian paljon heille kuulumattomia töitä, kun ennen niin varsin tärkeät hoitoapulaiset ja laitosapulaiset ovat saaneet jättää työnsä.  Heidän todella tärkeä työpanoksensa on nyt pois, heidän tekemää arvokasta työtä  ei arvostettu. Hoitajatkin ovat ihmisiä. He eivät vaan enää jaksa.
+1
birgitta-wulf

Lapset ovat sydäntäni lähellä, varsinkin huostaanotetut lapset. Perheitä on tuettava jotta huostaanottoja ei tapahtuisi. Myös ympäristöasiat koskettavat sydäntäni, siitä kertoo luomani Roskisnalle hahmo, roskisnalle.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu