Kuka huostaanotetuista lapsistamme todellisuudessa välittää?

Petteri Orpo on todennut v. 2019 että 18 000 huostaanotettua lasta on liikaa. Lapsia on kuitenkin yhä huostassa, eikä kukaan  tiedä lasten lopullista määrää. eivätkä perheet ole yhdistyneet ja saaneet apua ongelmiinsa. Lupasit tuolloin että perheille  annetaan varhaista tukea ja siirtäisit lastensuojelun painopisteen  avohuollon  ennaltaehkäiseväksi toiminnaksi. Jo lastensuojelulaissa mainitaan  ennaltaehkäisyn välttämättömyys. Missä ovat lupauksesi koska mitään ei ole tapahtunut? Perheet voivat yhä huonommin ja lastensuojelun varat kulkeutuvat lastensuojelujärjestöjen pohjattomaan kassaan. Orpoa lainaten, ”Nykyään moni kyselee, mihin yhteiskunnan rahat oikein menevät, kun eniten apua tarvitsevat eivät pääse palvelujen piiriin. Syntyi tunne, että kenelläkään ei ole kokonaiskäsitystä perheen tilanteesta, ja neuvottomuus vain kasvaa. Ihmisen tarpeiden on oltava keskipiste, ja palvelujen on oltava saatavilla silloin kun niitä tarvitaan” – Orpo toteaa..

Läheiset on myös jätetty huomioimatta, eikä perheitä edelleenkään kuulla. Aivan liian moni perhe  joutuu taistelemaan oikeudestaan lapseensa. Mitä maassamme oikein tapahtuu? Nuorten jälkihuoltokaan  toimi niin kuin pitäisi ja nuoret tekevät itsemurhia.

Kuka on vastuussa kun lapsia myös pahoinpidellään lastensuojelulaitoksissa ja sijaisperheissä. Kukaan ei ota vastuuta lastensuojelun  valvonnasta?

 

birgitta-wulf

Lapset ovat sydäntäni lähellä, varsinkin huostaanotetut lapset. Perheitä on tuettava jotta huostaanottoja ei tapahtuisi. Myös ympäristöasiat koskettavat sydäntäni, siitä kertoo luomani Roskisnalle hahmo, roskisnalle.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu