Mistä muodostuu huostaanotetun lapsen identiteetti?

Kun lapsi otetaan huostaan, hän saattaa joutua  joutua paikkaan, missä häntä hoitavat ihmiset vaihtuvat koko ajan. Miten tällaisen  lapsen identiteetti pääsee kehittymään, kun hän ei voi kiinnittyä ja turvautua nimenomaan hänen tarpeistaan huolehtivaan  ihmiseen? Kun hänellä ei ole äitiä eikä isää laitoksessa? Onko kukaan tutkinut miten lapsi voi rakentaa itselleen oman identiteetin, jos hän ei tiedä kuka hän on ja keitä ovat ihmiset hänen ympärillään? Usein käy valitettavasti myös niin, että laitoksiin joutuvilta lapsilta katkaistaan  suhteet läheisiin, ihmisiin jotka olivat heidän  tukenaan ja turvanaan  ennen huostaanottoa. Onko näiden laitoksissa asuvien lasten selviytymistä oman elämänsä äärelle tutkittu, miten he ovat kokeneet itsensä? Miten he ovat selviytyneet elämässään, kun heidän ympärillään olevat  ihmiset ovat  koko ajan vaihtuneet? Onko jatkuvilla ihmissuhteiden katkeamisilla ollut vaikutusta siihen, että niin moni nuori haluaa vaihtaa sukupuoltaan tai hän ei tiedä mitä sukupuolta hän on?

Onko raha ainut motiivi  pitää nämä lapset sijoitettuna ja kiinnitettynä laitoksiin? Eikö näiden lasten etuja kukaan aja? Mitä mieltä lapsiasiavaltuutettumme on asiasta?
Maailmamme on muuttunut kylmäksi ja tunteettomaksi näitä kodeistaan pois otettuja lapsia kohtaan. Heitä on näissä voittoa tavoittelevissa laitoksissa yhä liikaa.
Minkälaisen arvomaailman ja maailmankuvan nämä  lapset luovat  ympärilleen? Miten he kokevat rakkauden, hyväksynnän ja olemassaolonsa tarkoituksen? Näiden lasten täysi ikäistyessä, he eivät tiedä sukujuuriaan, keitä he ovat. Ja me annamme tämän kaiken tapahtua, koska me emme osanneet nähdä ajoissa  perheiden hätää ja avun tarvetta.
Olisiko meidän aika antaa inhimillisyydelle ja rakkaudelle enemmän tilaa, jotta nämä huostaanotetut lapsemme saisivat kokea lapsuudessaan olemassaolonsa tarkoituksen toisin kuin nyt?
birgitta-wulf

Lapset ovat sydäntäni lähellä, varsinkin huostaanotetut lapset. Perheitä on tuettava, jotta huostaanottoja ei tapahtuisi. Myös ympäristöasiat koskettavat sydäntäni, siitä kertoo luomani Roskisnalle hahmo, roskisnalle.wordpress.com Olen myös kirjoittanut kirjan Katoava ihmisyys, johon olen koonnut vuosia sitten kirjoittamiani mielipidekirjoituksia. Kirjan saa myös äänikirjana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu