Yksi järkevä kannanotto

Mielestäni yksi järkevä kannanotto tuli tänä aamuna mtv3:n uutisissa. Tuotantotalouden professori Paul Lillrank sanoo: ”Lockdounissa ei ole mitään järkeä. Taudista on syntynyt joukkohysteria tai joukkopsykoosi. Hallitus toisensa jälkeen on tehnyt temppuja estääkseen ihmisten kanssakäymistä ja taloudellista toimeliaisuutta. Miksi nyt, mutta ei 2v. sitten influenssan jyllätessä?”

Korona on ollut pääuutinen jo 2kk. TV-uutisisissa ja ajankohtaislähetyksissä korona on ”kunniapaikalla” taustakuvissa. Kenellekään ei ole jäänyt epäselväksi, minkä näköinen virus on – jos siitä nyt on iloa katsojalle?

Muita sairauksia on jäänyt hoitamatta koronaviruksen vuoksi. Tartuntapelko on ajanut potilaita vastaanotoilta. Yli 70-vuotiaat ovat edelleen karanteenissa. Mitä se tekee henkiselle hyvinvoinnille?

Lomautettuja lienee tällä hetkellä jo 170000, yt-neuvotteluiden piirissä iso joukko ja koronan vuoksi työnsä menettäneitä joku aika sitten oli n. 6000.

Hallitus ei ansaitse kehuja ainakaan kasvosuojien tilauksessa. Jos niitä olisi riittävästi ja jaettaisiin kaikille kansalaisille, rajoituksia voisi purkaa. Nyt mietitään jotakin älykännykkäsovellusta, ei se poista riskiä.

 

BirgitThtinen

Mainoshoitaja, kotiapuyrittäjä, nyt eläkkeellä, seuraan politiikkaa, harrastan liikuntaa eri muodoissa ja ukulelen rämpytystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu