Briteille 15 (pien)ydinvoimalaa by Rolls-Royce?

Pitkään ollaan jo keskusteltu modulaaristen pienydinreaktoreiden tulosta markkinoille. Briteillä on jo perinnettä ydinenergian tukemisesta valtion kassasta. Uuden valtion ohjelman tarjoaman rahoituksen turvin Rolls-Royce on starttaamassa viidentoista sarjavalmisteisen pienreaktorin suunnittelun laajan teollisen konsortion johtajana.

Kukin reaktori olisi 440MW, jota en itse pidä pienreaktorina. Loviisan reaktorit ovat vain hiukan isompia. Mutta sarjavalmistuksella yksikköhinnan pitäisi jäädä 2,1 miljardiin euroon. Eikä kyse ole edes kovin uudesta teknologiasta, vaan vanhan tutun tekniikan paketoinnista halvemmalla tehtaassa sarjavalmisteisesti tehtäväksi.

Jää nähtäväksi onko alustava suunnittelu riittävää ja riittääkö laskennallisen tuotantokustannuksen kilpailukyky. Noin 70€/MWh on aika paljon nykyisiin pörssihintoihin verrattuna. Suunnitelmat ainakin ovat merkittävässä kokoluokassa ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun näkökulmasta. Käytännössä viittä OL3 reaktoria vastaava teho.

https://www.rolls-royce.com/media/press-releases/2019/05-11-19-uk-gov-and-industry-champion-new-compact-nuclear-power-station.aspx

https://newatlas.com/energy/rolls-royce-plans-mini-nuclear-reactors-in-britain/

 

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu