EU-vaaleissa mitataan myös hallituksen kannatusta

Hallituspuolueita kannattavat ovat jatkuvasti valittaneet, että nykyhallitusta vastustetaan ulkoparlamentaarin keinoin. Varsinkaan persut eivät missään vaiheessa halua muistaa, ettei nykyisellä hallitusohjelmalla ja vaalilupauksilla ole kuin negatiivista korrelaatiota. Kokoomustakaan äänestäneet eivät ehkä tajunneet, että hallituksessa on tarkoituksena ottaa edelleen enemmän velkaa ja syventää taantumaa ikiomalla toiminnalla riitauttamalla työelämä.

Oikeasti EU-vaaleissa pyritään vaikuttamaan EU-parlamentin suuntaan sillä häviävän pienellä äänimäärällä, jonka kansamme väkiluvulla saamme. Koska suomalaisten MEPpien mielipiteet myös hajaantuvat, niin todellista vaikutusvaltaa Brysselissä on vain parhailla yksilöillä.

Hallituspuolueet tekevät tietysti kaikkensa pitääkseen tai parantaakseen asemiaan kotimaassa. Valtakunnallista tulosta tullaan joka tapauksessa käyttämään myös hallituksen saaman mandaatin vahvistuksena jos tulos sen suinkin sallii. Siksi hallituspuolueiden on pakko panostaa vaaleihin. Varsinkin Kokoomuksella, RKP:llä ja KD:llä on melko uskolliset äänestäjät. Jos nämä saadaan uurnille, niin hallituspuolueet voivat saada varsin hyvän vaalituloksen.

Jos sen sijaan olet tyytymätön nykyhallituksen menoon, niin ehdottomasti kannattaa kesäkuussa käydä äänestämässä.

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu