Fennovoima R.I.P

Jo pitkään odotettu ilmoitus ja tiedotustilaisuus Fennovoiman ja Rosatomin välisen hankesopimuksen purkamisesta on viimein tuotu julkisuuteen. Alunperin suuria turvallisuuspoliittisia ongelmia sisältävää projektia ei olisi pitänyt koskaan aloittaa tai viedä ainakaan näin pitkälle. Toisaalta Rosatomin jatkuvat viivästykset edes suunnitteludokumenttien aikaansaamiseksi antoivat viimein juridisen syyn purkaa sopimus.

Sopimuksen purku työllistänee juristeja vielä vuosien ajan, mutta tärkeintä on, että työt Hanhikiven laitostyömaalla on lopetettu.

Nouseeko Fennovoima koskaan tuhkasta, esimerkiksi SMR voimalan tiimoilta, on varmasti kaikille osapuolille vielä arvoitus. Riitojen määrä ja kalleus tuovat siihen joskus ratkaisun. SMR laitoksen jopa useilla reaktoreilla voisi jo tilata GE Hitachilta. Rolls-Royce pystynee myymään ydinvoimaprojektin vuoden 2023 aikana.

Siihen mennessä toivon mahdollisimman pienten tuhojen toteutuvan. Toivottavasti kukaan ei jää kaipaamaan Rosatomin voimalaa Suomen maaperälle.

https://yle.fi/uutiset/3-12425399

+9
buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu