Japani mukaan maahanmuuttokilpailuun

Japani on pitkään uinut maahanmuuttopolitiikassa vastavirtaan vaikka väestökehitys on ollut Suomen tapaan ikääntyvä ja oman väestön määrä taantuva. Lupaa maahanmuuttoon on ollut äärimmäisen vaikea saada ja valtion sijainti Tyynenmeren saarissa on kovasti helpottanut rajojen valvontaa laittomalta maahanmuutolta.

Huutava työvoimapula ja vanhenevan väestön lisääntyvä hoivan tarve on muuttanut Japanin politiikan suunnan. Nyt myös Japani on aloittanut maahanmuuttajien houkuttelun kuten kaikki vauraat teollisuusmaat, joilla on taantuva väestö. Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa on toistuvasti mainittu, ettei  Japanikaan ota. Nyt ottaa ja reilusti. Kuten Suomikin otti vuonna 2023 ennätykselliset yli 70.000 henkeä (persujen istuessa hallituksessa). Koska meidän taloutemme tarvitsevat maahanmuuttoa.

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu