Miksi omaishoitajilta leikataan

Riikka Purra onnistui nostamaan lievän paskamyrskyn kertoessaan omaishoitajien naurettavien korvausten leikkaamisesta. Selityskin oli hupaisa. Omaishoitajat saadaan kuulemma näin ”oikeisiin” töihin. Varmaan joku oli Riikalle tämmöisen ajatuksen syöttänyt ja kansantaloudesta kuutamolla oleva valtionvarainministeri möläytti ääneen sammakon. Väki reagoi lähinnä opettamalla kuinka kustannustehokasta omaishoitajuus on yhteiskunnalle.

Tämän uudistuksen todellinen motiivi jäi ihmisille hämäräksi. Kokoomuksessa on vuosikausia ollut halu yksityistää vanhusten ja vammaisten hoito kaupallisille hoivaketjuille. Kun varsinaisen terveydenhuollon vastuu on pitkälle julkisissa palveluissa, niin hoivapalvelut ovat jo pääosin yksityisiä. Omaishoitojärjestelmä on paha kanto hoivabisneksen kaskessa. Jos omaishoitajuuden kiinnostavuuden saisi romahtamaan, niin jokainen uusi hoidokki lisäisi liikevaihtoa tuhansilla euroilla kuukaudessa. Kokoomus ei ole ennenkään ollut kiinnostunut siitä onko tämä yhteiskunnalle kallista vai ei. Kunhan sotekuluista ohjautuu mahdollisimman paljon yrityksille.

Laittamalla Purran selittelemään leikkausten valheellista motivaatiota vältti Kokoomus näppärästi itselleen tulevan mainehaitan. Kokoomusta ei juurikaan kiinnosta miten Persut pärjäävät jatkossa. Kunhan toimivat toistaiseksi heidän politiikkansa takaajina ja sylkykuppina. Ei ne hallituspuolueet ole lojaaleja toisilleen. Osaamatonta Purraa on naurettavan helppo viedä kuin pässiä narussa.

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu