Mitä uutta äärikeskustalaisuus tuo politiikkaan

Keskustalaisuus on aina ollut melko helppoa ymmärtää. Suhteessa luontoon keskustalaisuus näkee kaiken peltoina. Metsät on puupeltoja, suot vain märkiä peltoja ja vesistöjäkin hoidetaan kylvämällä istukkaat ja niittämällä ne pois verkoilla keskenkasvuisena ennen kuin kukaan muu ehtii. Uskovainen kepuli näkee myös vaimon peltona, jonne kylvetään siementä niin kauan kuin jumala lahjojaan suo. Oman kylän hyväksi paikallispoliitikko hommaa siltarummut ja puoluekaveria ei jätetä vaikka tuomittaisiin valtakunnanoikeudessa.

Keskustan uusi puheenjohtaja on kertonut olevansa äärikeskustalainen. Onko Kulmunia sitten äärihelppoa ymmärtää noista perikepulaisista arvoista lähtien vai onko äärikeskustalaisuus jotain ihan uutta. Keskusta on hallituksessa, mutta Kulmuni liehittelee persujen suuntaan. Tuo antaa ymmärtää, että vanhan sanonnan mukaisesti Kepu pettää aina. Tai sitten ei petä, koska juuri persuilta nuo äänet pitäisi ryövätä takaisin. Ehkä paras ohje on se, ettei Keskustaan pidä koskaan luottaa. Ei varsinkaan äärikeskustaan.

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu