MY Diesel ja RE85 ulos sekoitusvelvoitteesta

Tuota kryptistä otsikkoa lienee syytä avata. Meillä Suomessa on lainsäädäntö, että nestemäisiin liikennepolttoaineisiin on sekoitettava 20% bio-osuutta. Kun ilmastoystävälliset MY diesel ja RE85 tankkaukset huomioidaan kokonaisuudessa, niin me ilmastoaktiivit vain lisäämme normitankkaajien ilmoille käryttämää fossiilista osuutta. Miksi maksaa MY-dieselistä parikymmentä senttiä enemmän litrasta kun jokainen tankattu litra lisää neljä litraa fossiilisen dieselin osuutta muiden tankeissa?

Itse kärytän enimmäkseen biokaasua. Liikennekaasun puolella vastaavaa sekoitusvelvoitetta ei ole. Biokaasutankkaajat siten aidosti vähentävät fossiilisen hiilen joutumista ilmakehään. Nestemäisen polttoaineen puolella fossiilisen kärytys siirtyy toisen autoon, joka saa sen tankattua jopa halvemmalla.

Jotta hommassa olisi yhtään järkeä, niin nuo lähes täysin biopohjaiset nestemäiset polttoaineet pitäisi ottaa pois tuosta 20% sekoitevelvoitteen laskelmasta. Silloin vastuullisten ihmisten vapaaehtoisella toiminnalla olisi todellista merkitystä. Vastuuttomia sitten voi kepillä ja haittaveroilla ohjata vähitellen oikeaan suuntaan.

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu