Myös Rolls-Roycen eurooppalainen pienydinreaktori edistyy

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin, että sarjavalmisteiden SMR ydinreaktorin voi jo tilata GE Hitachilta. Kanada ja Ruotsi sellaisen ovatkin jo tilanneet. Kisaan on ilmoittautunut myös Rolls-Royce omalla pienreaktorillaan. Ainakin heillä on vakaa usko on, että viranomaiset hyväksyvät reaktorin 2024 ja ensimmäiset reaktorit olisivat tulilla suunnilleen samaan aikaan kuin GE Hitachilla, eli 2029.

Venäläisen fossiilisen energian hyljeksiminen, voimakas energiankulutuksen voimakas sähköistyminen sekä energian hinnan nousu tekee ydinvoimasta jälleen kilpailukykyisen ja mielenkiintoisen. Saas nähdä kuka toimittaja seuraavaksi kertoo olevansa valmiina tuottamaan uusia SMR reaktoreita heti 2030-luvun alkupuoliskolle.

Briteissä merituulivoimalat toki tarjoavat paljon halvempaa sähköä ja nopeampaa rakentamista, mutta kyllä tuotannon varmuudella ja tasaisuudella on aina oma arvonsa. Britit uskovat SMR ydinvoimaloiden kattavan neljänneksen tulevaisuuden sähköntuotannostaan. Miksipä tuota epäilemään.

https://www.theguardian.com/business/2022/apr/19/rolls-royce-expecting-uk-approval-for-small-nuclear-reactors-by-mid-2024

+5
buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu