Persut ja kuntavaalit esteenä järkevälle rokotejakelulle

Koronan vastaisessa taistelussa ollaan rokotejakelussa siirtymässä uuteen vaiheeseen. Suurimmassa kuolemanvaarassa olevat vanhukset ja muut riskiryhmäläiset on käytännössä jo rokotettu. Seuraavaksi pitäisi rokotteet kohdistaa aina sinne, missä tartuttavuusluvut ovat suurimmat. Näin vaikuttavuus taudin leviämisen hidastamiseksi olisi maksimaalinen. Tautikartoista näkee hyvin, että pahimmat alueet nyt ovat Itä-Helsingissä ja muualla radanvarsien tiheän asumisen alueilla. Jokainen tervejärkinen tajuaa, että kun rokotteilla juuri näillä alueilla hidastetaan epidemiaa, niin sairastuneiden kokonaismäärä saadaan pidettyä kurissa.

Esteeksi nousevat jälleen yhteiskunnallinen ykkösongelmamme – rasistiset perussuomalaiset. Pahimmilla tautialueilla kun asuu myös paljon maahanmuuttajaväestöä. Persuille näyttää olevan mahdoton ajatus, että juuri maahanmuuttajille annettaisiin rokotteita ennen muuta aikuisväestöä, vaikka se olisi yhteiskunnan toipumisen kannalta selvästi fiksuin vaihtoehto. Kuntavaalien alla hallitus siksi vitkuttelee kohdentamispäätösten kanssa, vaikka THL ja HUS kilvan kertovat mikä rokotusstrategia olisi tehokkain. Onko järkevää antaa persuille helppoa vaaliasetta, jolla voi kiihottaa kateuteen, itsekkyyteen ja rasismiin kallellaan olevia kannattajiaan vaaliuurnille kesäkuussa?

En kadehdi hallituspuolueiden tilannetta, mutta ehkä olisi tärkeämpää tehdä oikeita päätöksiä tieteellisin perustein kuin pelätä Halla-ahon varjoa. Suomalaiset kaipaavat ja arvostavat nopeaa paluuta avoimeen yhteiskuntaan. Persuista viis. Toimikaa oikein ja nopeasti.

+3
buimonen
Vihreät Loviisa
Ehdolla kuntavaaleissa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu