Positiivinen luottorekisteri avattu käyttöön

Aika pitkään valmisteltu verottajan positiivinen luottorekisteri on viimein avattu ja samalla supersuosittu. Moni on ilmeisesti käynyt katsomassa oman luottotilanteensa. Niin minäkin tein vaikka toki tiesin sen sentilleen. Tavoitteena on estää ylivelkaantumista kun luottoa myönnettäessä voi käydä katsomassa minkä verran hakijalla on muita velkavastuita. Kun toisaalta on myös lyhennetty maksuhäiriömerkintöjen julkisuutta, niin aiemmin maksuvaikeuksissa olleille molemmat uudistukset yhdessä helpottavat myös uusien luottojen saamista.

Toivottavasti nämä uudistukset parantavat merkittävästi tilannetta, eikä ihmisille synny ainakaan uusia pikavippikierteitä jotka ajavat sellaiseen ahdinkoon josta on vaikea löytää ulospääsyä.

https://www.vero.fi/positiivinenluottotietorekisteri/

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu