SSAB:n terästuotanto osaksi vetytaloutta

Viime aikoina on muistuteltu, että akkukäyttöiset sähköautot lienee välivaihe matkalla kohti vetyautoja ja laajemmin vetytaloutta. Vety on toki meidän lähes kaiken energian lähde muutenkin. Auringon säteily on peräisin vedyn fuusioreaktiosta. Nyt vain aletaan käyttämään vetyä myös paikallisena puhtaana energialähteenä.

SSAB on tehnyt pitkään tutkimusta Hybrit hankkeessa, jossa ollaan päästy koelaitoksen asteelle. Tästä matka jatkuu ja valtava vetysäiliö pitäisi saada aikaiseksi myös Raaheen. Aikataulussa Raahen ja Luulajan masuunit korvautuvat valokaariuuneilla jo 2030-luvulla. Silloin Suomen hiilidioksidipäästöihin saadaan peräti 7% kertaleikkaus.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että raskas teollisuus on jo vuosikaudet tehnyt töitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi investoiden siihen miljardeja. Samaan aikaan iso osa kansalaisista ja eräs puoluekin vielä kuvittelee, ettei mitään tarvitse enää tehdä koska kyse on vain salaliitosta tai huijauksesta. Sinuna en äänestäisi kuntavaaleissa ainakaan salaliittojen vaan tieteellisen tutkimuksen puolesta. Ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Vetytalous on puhdasta tulevaisuutta.

https://www.ssab.fi/ssab-konserni/kestava-kehitys/kestavat-toiminnot/hybrit-phases

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu