Synteettistä biokaasua energian varastointiin

Vantaa ja Wärtsilä ovat aloittamassa teollisen kokoluokan hanketta, jossa jätteenpoltossa syntyvää hiilidioksidia hyödynnetään synteettisen biokaasun valmistukseen. Tämä on erittäin mielenkiintoinen hanke. Vähentää hiilipäästöjä suoraan ilmakehään ja tarjoaa kotimaista liikennepolttoainetta CNG ja LNG autoille. Toivotaan, että se saadaan taloudellisesti kannattavaksi vaikka nykyinen raakaöljyn maailmanmarkkinahinta onkin tiukka vastus.

Kaasuautoja hankittaisiin varmaan nykyistäkin enemmän jos jakeluverkosto saataisiin kattavaksi. Nykyinen verkosto alkaa olla tiukilla ja omaan kaasuautoon ei läheskään aina saa täyttä tankkia. Aiemmin ongelmaa ei juurikaan ollut.

https://www.wartsila.com/fi/media-fi/uutinen/18-05-2020-wartsila-ja-vantaan-energia-aloittavat-yhteistyon-hiilineutraalin-synteettisen-biokaasun-tuotantoprojektissa-2709538

 

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu