Tahnamaista magnesiumhydridiä tankkiin ja kovaa ajoa

Kaikkihan me tiedämme, ettei täyssähköauto akkuineen ole se paras ja ekologisin vaihtoehto. Vety, polttokenno ja sähkömoottori on ekologisesti ylivoimainen yhdistelmä. Tosin vaatii kovassa paineessa olevan suuren ja raskaan vetysäiliön sekä kalliin jakeluinfran vedylle.

Vaan entäpä jos vedyn saisi sidottua johonkin muuhun aineeseen ja irroitettua sen vasta ajoneuvossa polttokennoa varten. Fraunhoferin tutkimusinstituutti uskoo keksineensä ratkaisun jossa vety sidotaan tahnamaiseen magnesiumhydridiin. Vety irroitetaan kemiallisesti sekoittamalla siihen vettä. Kaksi tankkia ajoneuvoon ja baanalle. Helppoa, turvallista, halpaa… Melkein liian hyvää ollakseen totta, mutta tutkijoilla on kova usko innovaatioonsa.

Toivotaan, ettei koko Suomea tarvitse kattaa kaivoksilla, jotta saadaan mineraaleja sähköautojen akkuja varten. Tällä konstilla se voisi toteutua.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/mullistava-tulevaisuuden-polttoaine-tahnamaista-magnesiumhydridia-ja-tankkiin-puhdasta-vetta-10-kertaa-akkua-parempi-30-kertaa-halvempi-jakeluverkko-kuin-vedylla/fe751c1b-1c36-4be1-a796-d0e8f2ad9bda

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu