Toriumin ja sulasuolareaktoreiden aikakausi

Pitänee linkata Tieteen Kuvalehden erinomainen kansantajuinen artikkeli toriumin käytöstä ydinvoimaloiden polttoaineena. Toriumissa on paljon etuja. Sitä löytyy runsaasti, se on uraania energiatehokkaampi, ydinjätteen puoliintumisajat ovat kohtuullisia, voimaloissa voidaan hyödyntää myös vanhojen ydinvoimaloiden huonosti hyödynnettyä uraania sekoittamalla se toriumiin.

https://tieku.fi/teknologia/energia/ydinvoima/radioaktiivinen-ihmeaine-tuottaa-tehokkaasti-energiaa

Luultavasti Kiina ja Intia tulevat olemaan teknologiajohtajia toriumreaktoreiden suhteen. Kiinahan rökitti kisan myös EPR-reaktoreiden suhteen, vaikka reaktorityypin ensimmäinen kirjain vihjaa sen olevan eurooppalainen painevesireaktori.

Norjalaiset taas ovat kultalusikkansa suhteen onnekkaita. Öljyn lisäksi Norjasta löytyy runsaasti toriumia ja he ovat tietysti hyödyntämässä sitä mahdollisimman pian.

Saisiko Fortum rakennettua Suomen ensimmäisen toriumia hyödyntävän sulasuolareaktorin Loviisaan?

 

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu