Toyotalta lupaavia akku-uutisia

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/toyota-lupailee-vallankumouksellisen-akun-prototyyppia-ensi-vuodeksi-latausaika-jopa-vain-10-minuuttia/3381583b-cf4a-4eac-998b-af7ab3c01145

Näyttäisi siltä, että Japani on ensi vuoden Olympialaisten lisäksi räjäyttämässä pankin myös sähköautoilun rintamalla. Joissain huhuissa povattiin julkistusta jo tältä vuodelta siirtyneen kisan yhteyteen. Parempi ehkä myöhään kuin ei silloinkaan. Teknologia on ainakin kehittynyt edelleen.

Kiinteäelektrolyyttinen akku poistaisi suuren osan nykyisten lithiumakkujen murheista, kuten pitkän latausajan ja paloherkkyyden. Totta puhuen koko akkuteollisuus kokisi melkoisen mullistuksen jos linkattu uutinen pitää paikkansa. Jos henkilöauton saisi ladattua vartissa ja sillä ajaisi yli 500 km, niin yhtään hyvää syytä jatkaa polttomoottorien kehittämistä on vaikea keksiä.

Voipi olla, että ensi vuosi on käänteentekevä automarkkinoilla. Tai sitten ei. Nyt ehkä hiukan himmailisin auton pikaista vaihtamista jos siihen ei ole mitään pakkoa pariin seuraavaan vuoteen.

Tähän saakka olen hehkuttanut biokaasuautojen puolesta, mutta jos Toyota todella tuo markkinoille tämän uuden akkuteknologian, niin vaihdan saman tien mielipidettäni.

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu