Vaalijärjestelmä uudistettava viimeistään 2025 vaaleihin

Tulipa kierreltyä viemässä noita perinteisiä vaalijulisteita Lapinjärven perinnemaisemissa. Ihan kiva aurinkoinen päivä ja 100 km (turhaa) ajoa. Kuten jokainen muukin puolue tekee. Käytännössä harva noita julisteita lukee, koska paikat edellyttävät hangessa kahlaamista. Isojen hyvinvointialueiden julisteissa pärstät ovat vähän kärpäsenkakkaa isompia ja nimet titteleineen pikkiriikisellä fontilla. Tästä perinteestä pitäisi luopua. Se ei palvele ketään ja on turha sekä epäekologinen jäänne.
Tämä on vain yksi esimerkki suomalaisen yhteiskunnan jäämisestä pahasti ajastaan jälkeen. Nettiäänestys olisi tätä päivää ja helpottaisi vaikkapa koronaturvallisen äänestyksen aikaansaamista. Erilaiset kuvitteelliset tietoturvaongelmat tai perheen sisäiset painostukset ovat vain tekosyitä säälittävän vanhanaikaisen vaalijärjestelmän säilyttämiseksi.
Seuraava yhdistetty kunta- ja aluevaali vuonna 2025 pitäisi viimeistään toteuttaa kokonaan uudistettuna. Samojen ehdokkaiden esiintyminen kahdella äänestyslistalle eri numeroilla varmasti sekoittaa äänestäjät jos vaaleja järjestetään nykyisellä tavalla. Myös noita perinnetelineitä pitäisi katujen laitamille pystyttää tuplamäärä. Ihan turhaan.
Toki nyt käynnissä olevissa aluevaaleissakin olisi loistava mahdollisuus valita ensisijaisesti niitä valtuutettuja, jotka ovat kiinni tässä ajassa ja kykeneviä kehittämään tulevaisuuden terveyspalveluita. Todennäköisesti valituksi tulevat kuitenkin ne, joiden mielestä kaikki hyvät toimintamallit myös terveyspalveluihin keksittiin jo 1970-luvulla. Valitettavasti.
0
buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu