Vihreänä kuntavaaleihin?

Kun tänään luin ex-ministeri Jari Lindströmin puolueanalyysiä Vihreistä, niin aluksi vähän ärsytti. Lopulta totesin tarpeelliseksi kirjoittaa blogin siitä miksi myös Jarin olisi ollut parempi luoda poliittinen uransa Vihreissä kuin persuissa. Kyse on lopulta siitä onko ihminen ensisijaisesti halukas ottamaan vastuuta muista ihmisistä vai löytääkö motivaationsa itsekkyydestä.

Vihreä välittää ihmisten lisäksi luonnon kestokyvystä ja suhtautuu myös erilaisiin ihmisiin suvaitsevaisesti. Jarilla tuskin olisi ollut haasteita noissa arvoissa jos hänen blogejaan olen oikein tulkinnut. Hän aikanaan valitsi toisin, eikä lopulta ollut valintaansa kovin tyytyväinen.

Miksi ihmisillä sitten on rajoittunut mielikuva vihreäksi poliitikoksi sopivasta ihmisestä. Kyllä nuo edellä mainitut arvot, vastuullisuus ihmisistä ja ympäristöstä sekä suvaitsevaisuus, vastaavat monien perimmäisiä arvoja.

Sinun ei tarvitse olla pylväspyhimys, feministi, sukupuolivähemmistön edustaja, vegaani, korkeakoulutettu, fillaristi tai sivari. Toki voit olla. Valtaosa Vihreiden nykyisistä valtuutetuista nimittäin on varsin tavallisia kansalaisia, jotka haluavat vaikuttaa oman lähiympäristönsä hyvinvointiin.

Vihreitä valtuutettuja kiinnostavat usein lähellä olevat kunnan palvelut. Päiväkodit, koulut, terveyskeskukset, lähiluonto, joukkoliikenne, virkistysalueet, jätehuolto, uusiutuva energiantuotanto…

Suurissa yliopistokaupungeissa ehdokkuudesta jopa kilpaillaan, mutta kiusallisen monessa pienessä kunnassa vihreitä arvoja kannattavilla on edelleen vaikeaa löytää itselleen sopivaa ehdokasta. Näissä kunnissa on uhkana tai mahdollisuutena päästä läpi ensikertalaisena ehdokkaana hyvinkin pienellä vaalibudjetilla. Kysyntää on paljon enemmän kuin tarjontaa. Kouvolassa Lindström olisi varmasti päässyt läpi ja vaikuttamaan myös vihreänä ehdokkaana. Ja olisi varmasti viihtynyt paremmin itselleen sopivassa porukassa. Vielä sitä ehtii harkita.

Jos sinä tunnistit itsesi, niin kannustan kokeilemaan uudenlaista vastuullisuutta kuntavaaliehdokkaana. Ilmianna itsesi https://www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

buimonen

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu