Vihreitä pienydinreaktoreita kaukolämpöön

Vaikka OL3 on ollut melkoinen murheenkryyni ja huonointa mahdollista mainosta ydinenergialle, niin katse kannattaa silti suunnata tulevaisuuteen. Tulevaisuus näyttäisi olevan pienreaktoreissa. Varsinkin kaukolämpöön suunnatut pienreaktorit on helppokin rakentaa passiiviturvallisiksi.  Eli sellaisiksi jotka sammuvat ja jäähtyvät itsekseen vaikka neutronipommi tappaisi henkilökunnan tai laitos putoaisi kokonaan pois sähköverkosta.

Pienten matalassa painessa toimivien kaukolämpöreaktoreiden sijoittelu on myös vapaampaa ja Suomessa jo kartoitetaan sopivia kohteita taajamien tuntumaan.

Miksi sitten laitoin otsikkoo termin ”vihreä”, jota ei aikaisemmin ole juurikaan ydinenergiaan yhdistetty. Tietysti siksi, että vaalien alla olisi kaikkien hyvä korjata vanhentuneita käsityksiä Vihreiden ja ydinenergian suhteesta. Parhaillaan VTT tekee kartoitusta ydinkaukolämmöstä ja hankkeen projektipäällikkö on myös Vihreiden kansanedustajaehdokkaana Uudellamaalla. Yllätyitkö?

https://www.hs.fi/talous/art-2000009435261.html

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu