YLEn aluevaalien avaus

Politiikan heavy userina en yleensä ennen vaaleja ehdi tai edes viitsi katsoa vaalitenttejä. Omaan tekemiseen ei ehdi vaikuttamaan ja samat jutut on kuullut kymmeniä kertoja. Tällä kertaa silti kiinnosti katsoa miten juontaja onnistuisi löytämään puolueiden välisiä eroja soten toteutuksesta. Oli varmasti melko haastavaa, eikä niitä eroja oikein millään tahtonut löytyä.

Kokoomusta onnistuttiin kiusaamaan Sari Sairaanhoitajan palkalla, mutta lopulta mikään puolue ei tarttunut siihen miten alueen sisäinen tai niiden välinen palkkaharmonisointi pitäisi toteuttaa. Piikki tuntui olevan auki ihan kaikilla puolueilla. Eivätkä muutkaan saaneet äänestäjiä ihan vakuuttuneeksi kuinka monta sotemiljardia Kokoomus haluaa tällä kertaa ohjata veroparatiiseihin. Vain Harkimoa huoletti mistä rahat, muttei hänelläkään mitään oikeaa leikkausmallia ollut tarjota. Oikeasti kaikki tietävät, ettei rahat tule riittämään, mutta ei sitä tässä tarvinnut tunnustaa.

Jos keskustelusta löytyi jotain postitiivista, niin uudenlaiseen terveydenhuollon toimintamalliin tuntui kaikilla olevan valmiuksia. Lähellä olevia supistettuja palveluja verrattuna perinteiseen pikkukunnan terveyskeskukseen ja etäpalvelua kaikki tuntuivat suosivan.

Ulkomaiset hoitsutkin kelpasivat kaikille muille paitsi persuille, jotka muistivat myös leikata EU-jäsenmaksuja ja kehitysapua soten rahoittamiseksi. Ei sieltäkään mitään yllätyksiä. Paitsi, että valtaosaa panelisteista tämä jo hymyilytti.

Vihreänä jännitti miten kokematon Atte Harjanne pärjää konkareiden matkassa. Varsinkin kun tietää, että Atella viimeistään kolmas lause menee jo vähän sanojen hakemiseksi. Tyydyttävä suoritus, mutta kovin vähän sai TV-aikaa, eikä ilmaisu mennyt ihan niin putkeen kuin kilpailijoilla. Onneksi Harjanteella on vielä vuosia aikaa harjaantua sujuvaksi esiintyjäksi. Teemoiltaan vaalit ovat Vihreille hankalat, koska lähinnä tasa-arvo voisi nousta puolueen perusteemoista esille ja se nyt kelpaa ainakin puheissa kaikille.

Pelastustoimi sai olla keskusteluissa ihan rauhassa.

Ei siis yllätyksiä eikä juuri uusia ideoitakaan. Vaikeaa on äänestäjän puolueista eroja löytää. Luultavasti vanhoista tutuista ehdokkaista löytyvät edelleen ne joille äänet hakeutuvat.

https://areena.yle.fi/1-51013138

+1
buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu