Arvioi hetki hetkeltä ja someta – vai pulinat pois

Ihan vain järjellä ajatellen, havaintoja tehden, ilman tutkimuksia voi päätellä, että olemme yhteisönä kaikista asioista vähintään kahta mieltä – ja se myös nykyään nykykeinoin kerrotaan. Miten elää jakautuneessa yhteisössä?

Siihen on vanhastaan ollut keino, demokratia. Laitetaan asiat pöydälle – vaaleissa – annetaan jokaiselle mahdollisuus painottaa näkemyksiään tasa-arvoisesti yhdellä äänellä. Katsotaan tulos ja annetaan valta. 

Nykyisin ei enää näytä pätevän ”kansa on puhunut, pulinat pois” -lentävä lause, vaan valtaa näytetään arvioitavan hetki hetkeltä. Työrauhaa ei vallankäyttäjille anneta, vaikka vallan jakamiseksi yhteisössä demokratiaa parempaa ratkaisua ei ole keksitty. Tai ainakaan mitään ehdotusta ei ole tuotu demokraattisesti päätettäväksi. 

Seuraako hetki hetkeltä vastakkainasettelusta jotain parempaa kuin
pulinat pois -käytännöstä.

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu