Hanki kannatus huulten heiluttelun sijaan

Meillä on edustuksellinen kansanvalta eli demokratia. Vaaleissa jokaisella äänioikeutetulla on yksi ääni ja sillä pääsee käyttämään – tasa-arvoisesti muiden kansalaisten kanssa – valtaa valittaessa eduskuntaa.

Pienin määrä valtaa demokratiassa on jokaisella äänioikeutetulla. Jos haluaa enemmän, pitää olla mukana puolueissa. Ja jos vielä enemmän, pyrkiä puolueen johtopaikoille. Ja jos vielä enemmän, puoluejohtajaksi. Ja jos kaikkein eniten, saada johtamansa puolue maan suurimmaksi, pääministeripuolueeksi, että pääsee valitsemaan valtioneuvoston kokoonpanon. 

Kuka tahansa voi nykyään somejulkisuudessa esittää mitä vaan mielipiteitä. Se on kuitenkin vain huulten heiluttelua ennen kuin on kannatusta, jota demokratia edellyttää. 

Mitä luulet, onnistutko haalimaan kannatuksen? Se kun ei ole helppoa kuin hein.. blogin kirjoittaminen. 

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu