Hyvä, ei kun paras tavoite!

Juha Hämäläinen kirjoitti vammaisurheilusta. Neljäs kommentti keskustelussamme oli Hämäläisen kysymysmerkki (?). 

Vastaan tässä. Siksi, että kyse on kaikkia koskevasta ihmiselämän perusasiasta.

Keskustelu meni näin:

”minä: Eri ihmiset ovat kiinnostuneet eri asioista ja ihmisillä on myös erilaiset resurssit eri asioihin. Olisi hienoa ja inhimillistä, jos kykenisimme luomaan puitteet – taloudellisetkin – erilaisten ihmisten erilaisille kiinnostuksille ja resursseille.
En uskokaan, että olet samaa mieltä. Kunhan kirjoitin.

Hämäläinen: Jokainen voi luoda itse ne mahdollisuutensa. Ei niitä voi vaatia muilta eli yhteiskunnalta. Se on ihan kohtuuton vaatimus.

minä: Kysymys kuuluu tietenkin niin, että miten niitä mahdollisuuksia käyttää resurssejaan on mahdollista jokaisen saada? Elämä on lyhyt ja jokaisella on resursseja.”

Hämäläinen: ?

  

Kirjoitin resursseista ja tarkoitin sillä kaikkea mahdollista mihin ihmiset erilaisina ovat kykeneviä. Miten ihminen saa mahdollisuuden käyttää omia resurssejaan lyhyen elämänsä aikana?

Jos kirjoittaa – ja Hämäläinen varmasti näin ajatteleekin – että jokainen voi luoda itse mahdollisuutensa, täytyy tietenkin kysyä, että miten. Millaisilla tavoilla  j o k a i s e n  on mahdollista luoda itselleen mahdollisuuksia?

On ihan vaan tyhjää täynnä oleva lause, että jokainen voi luoda itse mahdollisuutensa. Se ei ole totta. Siksi jo ensimmäisessä kommentissa kirjoitin, että ”Olisi hienoa ja inhimillistä, jos kykenisimme luomaan puitteet – taloudellisetkin – erilaisten ihmisten erilaisille kiinnostuksille ja resursseille.”

Siinä tavoitetta.

+2
bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme.
En tiedä, kukaan ei tiedä.
Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu