Mitä ihmettä: kansanedustajuusko pysäyttäisi ajan edustajan elämässä (Marin)
Ihmisen elämä kulkee ajassa. Asioita tapahtuu nyt ja kohta jokin ei ole enää edes mahdollista.
Edellinen pääministerimme Sanna Marin haluaa mennä eteenpäin omassa toiminnassaan. Ihminen itse ja vain hän itse valitsee tiensä. Se on oikein.
Marin hoiti vaaleissa puolueensa puheenjohtajuuden hyvällä tuloksella – juuri niin kuin pitääkin. Nyt hän on motivoitunut uusiin tehtäviin, löytänyt itselleen sopivan paikan ja jättää kansanedustajuuden uudelle innostuneelle kansan valitsemalle edustajalle. Politiikka on joukkuelaji, sanoi puheenjohtaja Marin viime viikonloppuna.
Eihän eduskunta ole neljän vuoden pakkotyölaitos, josta ei pois pääse halutessaan. Jos niin on, on aika pikaiselle muutokselle, ei se ole tätä päivää.
Sanna Marin narsisti ja katoava kulttijohtaja
https://youtu.be/cR_FPMIFDiI?si=-Hw6qcVWL4obrOPd
Ilmoita asiaton viesti
Melkoista tykitystä. Ei ole videon laatija aivan ylimpiä Sanna-diggareita.
Ilmoita asiaton viesti
Totuuden torvi.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan täysi pelle, ukko on sekaisin kuin seinäkello.
Ilmoita asiaton viesti
9 jo peukuttanut täyttä puluntuubaa suoltavaa youtube videota missä ei ole järjen hiventäkään.
Täytyy sanoa, että on täällä kyllä lapsellista porukkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Lähtökohtaisesti oletetaan, että valituksi tullut edustaja istuu sen neljän vuoden kauden ja eroaminen edellyttää selkeästi ymmärrettävää ja hyvksyttävää syytä. Tämä on osa äänestäjän kuluttajasuojaa, sillä muutoinhan puolueet voisivat asettaa todella korkeaprofiilisia ehdokkaita kalastaakseen ääniä ja sitten tultuaan valituiksi he jatkaisivat vain sitä aiempaa korkeaprofiilista tehtäväänsä tai varoillaan elämistä ja eroaisivat eduskunnasta.
Eiköhän Marinin ero kuitenkin hyväksytyksi tule, mutta kuten ylempänä totesin asiassa on erilaisia näkökulmia. Olen johdonmukaisesti ollut myös sitä mieltä, että kansanedustajien palkkiota pitäisi korottaa.
Ilmoita asiaton viesti
”kansanedustajien palkkiota pitäisi korottaa.”. Marinistako tulit tällaiseen johtopäätökseen?
Aika näyttää, että Sannalla ei ollut mitään järkevää annettavaa Suomen hyvinvoinnille. Sloganeita ja kuvauksia itsestään. Uutinen 28-11-2022: ”Suomessa elää köyhyydessä nyt arvioilta noin 130 000 lasta, kun vuosi sitten lukema oli lähempänä sataa tuhatta”. Heistä ei olla kiinnostuneita. Kukaan ei ole ”aidosti” kiinnostunut suomalaisista köyhistä lapsista!! Li Andersson piti mielettömäst puheita asiasta, mitään konkretiaa ei sitten ollutkaan. Sen sijaan Suomessa esiintyvä äärimmäinen rasismi on nyt tuotava maailman tietoisuuteen. Tämä on joidenkin mielestä kaikkien ”aidosti valveutuneiden” kansalaisten tehtävä.
Edustajan työviikko on tiistaista joskus jopa perjantaihin. Lomia 4,5 kk/v. Tehtävänä on painaa nappia ja valmistella pari puhetta kauden aikana. Mitä nappia pitää painaa, ei voi itse valita. Ryhmän puheenjohtaja määrää tämän. Liukumisia ei sallita. Puhe syntynee avustajan kanssa yhteispelillä. Yleensä avustaja kirjoittaa, edustaja lukee.
Jos kyseessä olisi vastenmielinen työ, tuskin kukaan pistäisi valituksi tulemiseen kymmeniä tuhansia euroja omia rahojaan.
Ilmoita asiaton viesti
Äärimmäisen harvat kansanedustajat pistävät vaalikampanjaan ”kymmeniä tuhansia euroja omia rahojaan”. Valtaosa heistä ei pistä omia rahojaan juuri lainkaan. Mutta 200 valitun joukossa on tapauksia laidasta laitaan.
Kansanedustuslaitos on perustuslain hengen mukaan Suomen tärkein valtioelin, joka käyttää ylintä valtaa. Hallituskin on sille alamainen. Kun sinne valitaan vain 200 kansalaista, jotka usein saattavat joutua luopumaan varsinaisesta työsuhteestaan ja urastaan, muuttamaan kotipaikaltaan Helsinkiin ja järjestämään asuntoasiansa y.m. mahdollisuuksiensa mukaan, niin on aivan oikein, että sille porukalle varmistetaan kohtuullinen toimeentulo edustajakautensa ajaksi. Kaikki heistä eivät ole varakkaita.
Nykyinen palkkiotaso vastaa yksityissektorin keskijohdon palkkatasoa, PK-yrityksen myyntipäällikön tuloja tai osastopäällikköä j.n.e. Kansanedustajan työtä hoidetaan henkilöstä riippuen hyvin eri tavoin. Monet heistä kuuluvat valiokuntiin, joissa käsitellään lakialoitteet ennen niiden antamista eduskunnalle, monet heistä ovat hyvinkin tunnollisia kokousosallistujia ja monet heistä tekevät vaali- ja PR-työtä sen pitkän lomansa aikana.
Olisi suotavaa, että kansanedustajat tulisivat sen verran hyvin toimeen, ettei heidän tarvitsisi pyrkiä saamaan lisätuloja tai kiristämään vyötä, vaan pystyisivät sataprosenttisesti keskittymään luottamustehtävänsä hoitamiseen. Heidän statuksensa valtiossa edellyttää sitä.
Sanna Marinilla ei ole mitään tekemistä katsantokantani kanssa. Olen jo vuosikymmenet ihmetellyt kansanedustajien matalaa korvaustasoa.
Ilmoita asiaton viesti
Outoa, että muutamat jotka ovat haukkuneet Marinia eduskunnassa monta vuotta eivät nyt haluaisi päästää häntä pois. Laiskaa porukkaa jos eivät viitsisi etsiä uutta haukuttavaa jos Marin pääsee lähtemään 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Pistän pienen vinkin: Sannan kohdalla on tapahtunut valtava muutos. Nyt hän ei ole enää vallassa. Jos ei asia valkene, niin tässä lisää.
Sannan kaltaiselle narsistille riviedustajan paikka on häpeä kaiken saamansa äärettömän ihailun ja kehumisen jälkeen Jos ei vieläkään valkene, niin vielä hiukan lisää. Sannan arvostelijoista saattaa olla mukavaa katsella, miten keski-ikää lähestyvä naisparka joutuu riviedustajana nöyrtymään. Tämä on Sannalle liikaa. Hän tuntee kaikkien katseet selässään. Hän tietää, että hän on riviedustajanakin kaiken keskipisteenä. Hän on sitä aina. Muuta vaihtoehtoa ei voi olla.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä ole Marin ensimmäinen ex-pääministeri joka on hakeutunut muualle töihin, joten samat tuntemukset lienevät olleen taustalla.
Ainakin puhemies Halla-aholla tuntuu olevan varaumia Marinin suhteen, tiedä sitten jos rimaa eduskunnasta vapauttamiseksi korotetaan hänen kohdallaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Marin hoiti vaaleissa puolueensa puheenjohtajuuden hyvällä tuloksella…”
Eittämättä, mutta:
Vihreiden varakansanedustaja Julia Sangervo ihmettelee monen muun tavoin sitä, että Marin on luopumassa kansanedustajan tehtävästään näin nopeasti isosta äänipotistaan huolimatta.
”On kyllä aika poikkeuksellista pyytää eroa kansanedustajan tehtävästä näin pian vaalien jälkeen. Marin sai Pirkanmaalla niin paljon ääniä, että veti useamman kansanedustajan perässään. Nyt heti ero. Miten äänestäjien oikeusturva silloin toteutuu?” hän kysyy.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-uutispommi-kuohuttaa-poliitikkojen-keskuudessa-kynnys-on-nykyaan-liian-alhaalla/5d25714a-9e82-4d9a-8929-36c9f885cab2
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on osittain kyseessä myös hänen taloudellinen asemansa. 600.000 euron asuntolainaa ei pysty yksin maksamaan pitemmän päälle kansanedustajan palkkiolla saatika sitten epätietoisuuden vallitessa tulevaisuudesta. Viimeisillä kalkkiviivoilla toki jokainen ajattelee ensin itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä en ole ymmärtänyt ollenkaan. Oletko varma, että asunto on hankittu siksi, että siitä kynsin hampain pidetään kiinni. Varallisuutta hankitaan moneen tarkoitukseen ja sitä käytetään tilanteen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Asunnosta voi tietysti luopua tai sitä vaihtaa, mutta Sanna on parisen vuotta sitten ostanut mieleisensä töölöläislukaalin ja varmasti haluaa siitä pitää kiinni, jos mahdollista. Nythän sitä paitsi asuntojen hinnat ovat menneet alas ja myydessä saattaisi jäädä vain velkaa jäljelle.
Mutta tällaiset privaattiasiat ovat tietysti jokaisen henkilökohtaisia asioita, joista me ulkopuolisena emme tiedä täydellä varmuudella mikä niiden merkitys motivaatiotekijänä on.
Ilmoita asiaton viesti
Julia Sangervon pohdintoja ei kannattaisi lainailla. Julia: jos et äänestä Sannaa, annat äänesi jllkn muulle puolueelle tai et äänestä lainkaan. Julian ajatukset ovat kuin hevonen peilikirkkaalla jäällä. Kun demareista on kyse, niin jos Sanna ei olisi ollut ehdokkaana, olisivat pirkanmaalaiset demarit todennäköisimmin antaneet äänensä jllkn toiselle demarille. Tällainen vaihtoehto Julialta jäi mietimättä. Kansanedustajaksi pääsee meillä helpoimmin hän, jonka ajatus ei kulje kirkkahasti. Kansa ymmärtää häntä ja pitää häntä nöyränä.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreiden närä on ymmärrettävää, Marinhan masinoi äänestämään SDP:tä ja osa vihreistä teki niin tunnetuin seurauksin.
Kevään eduskuntavaaleissa SDP:n äänestäjistä lähes joka neljäs kertoo äänestäneensä demareita hallituspohjan vuoksi eikä ensisijaista puoluevaihtoehtoaan
Vihreät ja vasemmistoliitto tekivät vaalitappion. SDP sai kolme kansanedustajapaikkaa lisää aiempaan verrattuna. Vihreistä ja vasemmistoliitosta on selitetty tappioita osin sillä, että heidän äänestäjänsä äänestivät taktisesti demareita.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4b0f5567-b71f-460b-9d21-52bf191822e4
Ilmoita asiaton viesti
Ottaakohan lapsensa mukaan tuonne tasa-arvon saudeihin?
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marin kertoi jäävänsä asumaan Suomeen mutta olevansa varautunut paljoonkin matkustamiseen uuden työnsä tiimoilta.
P.S. Kyllä lapsen Saudi-Arabiaan voi mukaan ottaa jos viisumi järjestyy.
Omat lapseni viettivät maassa monta vuotta kun itse olin siellä aikoinaan töissä.
Ilmoita asiaton viesti
Itse ajattelen näin. Äänestäjän täytyy ymmärtää, että hänen äänensä menee ensisijaisesti puolueelle. Jos puolue saa tarpeeksi ääniä verrattuna muihin puolueisiin, edustajia tulee valituksi.
Puolueen puheenjohtaja on vaalien näkyvin henkilö äänien keräämisen kannalta. Jos äänesti vaaleissa Marinia, niin miksi äänesti? Luulen, että jatkoa pääministerinä. No, koska hän ei ole pääministeri, niin silloinhan äänestäjän ääni meni äänestäjän tarkoituksessa hukkaan, eikö? Jos hän taas äänesti puoluetta niin äänihän meni ihan oikein.
Ilmoita asiaton viesti
Henkilövaali on vaalitapa, jossa äänestäjät äänestävät suoraan yksittäisten ehdokkaiden välillä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka ehdokas saisi eniten ääniä, hän ei tule valituksi, jos puolue ei ole saanut riittävästi ääniä verrattuna muiden puolueiden saamiin ääniin. Paikat jakaantuvat puolueiden ehdokkaiden yhteenlaskettujen äänien perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Se olisi tämä vaalitapa:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suljettu_listavaali
Ilmoita asiaton viesti
”Edustajat valitaan vaalipiireittäin muodostetuista vaaliliitoista suhteellista vaalitapaa ja D’Hondtin menetelmää noudattaen.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit
Ilmoita asiaton viesti
Niin mutta tuo suljettu listavaali eli ns. pitkät listat on se tapa jota esität tuolla aiemmin. Lisäisi puoluevaltaa asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
En tainnut osata kirjoittaa ymmärrettävästi.
Ilmoita asiaton viesti
Lapissa vuoden 2019 vaaleissa vaalipiirin ääniharava Karppinen (vihr) jäi valitsematta kun puolue ei saanut riittävästi ääniä. Kymmenkunta ääntä taisi jäädä uupumaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se yksioikoisesti aivan noin ole. Kyllä tietyt suositut henkilöt nimenomaan keräävät ääniä puolueelle liikkuvilta äänestäjiltä, joista monen kohdalla äänestyspäätös on tehty juuri henkilövalinnan pohjalta.
Muutenhan vaalit voitaisiin pitää pelkästään puoluevaaleina, joissa ei ehdokkaita asetettaisi lainkaan. Tällainen lähtökohta on kuitenkin ristiriidassa perustuslain kanssa, jonka henki ja kirjain on sellainen, että kansanedustaja toimii oman näkemyksensä mukaan. Puoluekuria ei perustuslaki tunne.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tuo ole ensimmäinen kerta kun lähtee pois edustajan toimesta kesken kauden. Ei toki ole kovin suositeltavaakaan koska lähtökohtaisesti oletetaan edustajan hoitavan koko sen kauden loppun asti. Kyllä kai se ero myönnetään siinä missä muillekin vastaavassa tilanteessa.
Onhan tuo hyvä tarjous jos pääsee Tony Blairin kumppaniksi töihin.Harva kieltäytyisi. Blair on kuitenkin sen luokan politiikko maailmalla joita Suomeen ei tule koskaan. Jokainen saa olla mitä mielta tahansa poliittisista toimistaan joista Irak-sotaa pidetään pahimpana mutta muistaakseni kansanäänestys EU:sta eroamisesta taisi olla myös,
Varmaan hyvä päästä Suomen kamaralta pois ja saa olla rauhassa julkisuudelta. Toki Marin käyttl julkisuutta erittäin hyvin hyödyksikin.
Ilmoita asiaton viesti
Marin ei ole muuttamassa Suomesta mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Aika rientää.
Kyseessä saattaa samalla olla Sanna Marinin viimeinen mahdollisuus päästä Vogue-lehden kanteen (edes sen brittiversiossa).
Vastoin julkisuudessa laajasti levitettyä tietoa Sanna Marin kun ei ole koskaan ollut Vogue-lehden kansikuvassa.
P.S. Time-lehden printtiversion kansikuva jäänee ikuiseksi haaveeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunnassa on useita nuoria kansanedustajia ja olisi kohtuutonta jos tälläiselle nuorelle tarjoituisi mahdollisuus lähteä kv-uralle ja se muiden edustajien toimesta torpattaisiin niin on turha kuvitella, että ne lahjakkaammat nuoret lähtisivät mukaan poliittiseen toimintaan tietäen, että neljän vuoden ”kakku” pysäyttäisi oman urakehityksen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on lähinnä tavasta, jolla sen tekee, ja missä vaiheessa vaalikautta.
Sanna Marin lupasi vaali-iltana, ettei hän lähde kansainvälisiin tehtäviin, jos SDP häviää vaalit
SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin (sd) esitti lupauksensa IS:n suorassa lähetyksessä vaali-iltana sunnuntaina 2. huhtikuuta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5b134770-6928-483c-b9ad-b335f6d1aeca
Ja miten tämä Jyväskylän puoluekokouksen puheessa sanomansa pitäisi ymmärtää
Mutta en minä kokonaan katoa vaan tulen takaisin riviin teidän viereenne, Marin sanoi puheessaan.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009833902.html
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittaja ei selvästi ole ymmärtänyt, että kyseessä ei ole mikä tahansa työpaikka. Vaikka toki Marin vaalit hävittyään teki kaikkensa halventaakseen laitoksen ja siihen liitännäisten instituutioiden arvovaltaa.
Loppujen lopuksi Marinin lähdössä on kysymys pahasti pettyneen narsistin epäonnistumisesta sekä politiikassa että rakkaudessa. Vaaleissa tuli nenille eikä bile-prinsessa ollutkaan kampaajaprinssin ainoa prinsessa. Noloa, ymmärtäähän sen.
Siirtyminen TBIin on kuitenkin todellinen mahalasku. Niin uran kuin Marinin aina jankkaamien ihanteiden osalta. Siirtyä nyt palvelemaan Saudi-Arabian ja Venäjän verirahoilla ohjaamien tavoitteiden edistämistä, ei voisi oikeastaan enempää loata ketään ”idealistia”.
Demareissa tästä on perinteitä aina Otto Wille Kuusisesta asti. Siksi en itse yllättynyt, miten halvalla Marin myi nahkatakistaan myös Setan pinssin, poliittista arvoista nyt puhumattakaan.
Ilmoita asiaton viesti
” Marin hoiti vaaleissa puolueensa puheenjohtajuuden hyvällä tuloksella – juuri niin kuin pitääkin. ”
Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Laura Huhtasaari oli suhteellisesti mitaten persujen äänikuningatar, saaden lähes 10% Satakunnan hyväksytyistä äänistä.
Kuitenkin jo toukokuussa järjestettiin EU-vaalit joissa Huhtasaari valittiin europarlamenttiin, jonne hän myös meni.
Eikö tässä nimenomaan ollut kyse äänisaaliin kalastelusta puolueelle ja nimenomaan äänestäjien pettämisestä?
Toki hiukan eri keissejä, mutta perimmiltään minusta Huhtasaaren ja/tai persujen kohdalla tietoisesti hämäämisestä.
Marinin tapauksessa, vaalituloksen ollessa toisenlainen, hän olisi jatkanut suomen politiikassa, kun taas Huhtasaaren tapauksessa oli laskelmoitu teko vain äänisaaliin kasvatuksessa/edustajamäärän lisäämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko että Huhtasaari olisi pyytänyt eroa EU-vaalin tuloksesta riippumatta? Tuskinpa, eli siinäkin määräsi vaalitulos. Johtopäätöksesi ontuu.
Ilmoita asiaton viesti
Ei varmaankaan olisi pyytänyt, en ainakaan usko.
Kuten sanoin, hiukan eri keissejä nämä.
Mutta näkökulmaa siihen väitteeseen että ”Marin petti äänestäjät”.
Ilmoita asiaton viesti
Eli molemmissa toimet liittyivät nimenomaan vaalitulokseen, eikä niin että vain Marinin tapauksessa vaalitulos vaikutti. Molemmat vedättivät kylmästi äänestäjiä, ei noissa mitään eroa ole.
p.s. SDP:n ja Marinin vaalitulokset olivat erinomaiset. Marin sai valtavan äänimäärän ja SDP lisäsi paikkojen määrää.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa olla noin.
Hyvä että ymmärsit mitä toin esille.
Kauhistelijoille hiukan perspektiiviä ”äänestäjien pettämiseen”
Ilmoita asiaton viesti
Luulin että päädyimme siihen, että whataboutismi ei poista Marinin petosta?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitus oli tuoda perspektiiviä kitinään… no, jos koet sen whataboutismiksi niin ei se minua haittaa. Voihan olla että se sitten on sitä.
Minulle sinänsä on se ja sama saako Marin eron eduskunnasta vai ei.
En usko silti siihenkään että suurempi osa häntä äänestäneistä olisi sen kummemmin petetty.
Tuntuu vaan että periaatevastaiset eivät osaa päättää mitä Marinin kuuluisi tehdä.
Päätöksen antaa tietenkin eduskunta eikä Puheenvuoron loukkaantujat.
Ilmoita asiaton viesti
Periaatteen ihmiset lienevät sitä mieltä, että Marinin tulisi kunnioittaa huhtikuista lupaustaan. Se voi toki olla vahanaikaista ja porvarillista, että oletetaan ihmisen olevan sanojensa mittainen, mutta moni kuitenkin ajattelee niin. Eduskuntahan myöntää vapautuksen takuuvarmasti, ei korppi korpin silmää noki.
Ilmoita asiaton viesti
Tosissako olet että poliitikot kunnioittavat lupauksiaan?
”Pensan hinta alas”
Ilmoita asiaton viesti
Itse äänestän vain sanansa mittaisia, mutta kukin päättää kriteerinsä ise, joten sinä voit tehdä kuten haluat.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän tässä pointtina juuri onkin, että kansa ei valinnut eduskuntaan Lotta Hamaria. Kansa jätti hänet rannalle ja Sanna Marin vannoi julkisuudessa sitoutuneisuuttaan kansanedustajaksi ja keräsi ääniharavana kansalta suuren luottamuksen.
Ilmoita asiaton viesti
Kansa valitsi vuonna 2019 Huhtasaaren eduskuntaan.
Valitsi europarlamentin sen sijaan.
Oli ääniharava, veti Satakunnasta muita perässään.
Kansa ei valinnut Petri Hurua 2019 eduskuntaan.
Petti äänestäjät.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Ihan samanlainen tapaus. Hyvä että näet sen nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Aatteensa vasemmistolainen Marin ainakin myi ja seisoo nyt markkinaliberaali Blairin rinnalla.
HWA:n puhujalistan Marin jakaa markkinaliberaalien demokraattien, Bill Clintonin ja Barack Obaman kanssa.
Clintonin politiikka inspiroi Blairin ”kolmannen tien” markkinaliberaalin ideologian.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna lähtee kohti ”uusia seikkailuja”. Toivon vilpittömästi, että siinä ei käy hänelle niin kuin kreikkalaisessa mytologiassa kävi Ikarokselle, joka varoituksista huolimatta lensi liian lähelle aurinkoa ja siivet sulivat.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisella pilvellä on hopeareunus.
Lähdössä sekä hyvä että huono puoli:
” Sivallus CCCXCVI
Hyvä uutinen: Sanna Marin on lähdössä eduskunnasta.
Huono uutinen: Tilalle nousee joku muu demari.
”
(Jaskanpauhantaa -blogi)
Ilmoita asiaton viesti
Birgitta. Ero kansanedustajan tehtävästä ei ole ilmoitusasia, vaan siitä päättää eduskunta. 90-luvulla kristillisten Vesa Laukkanen ja vasemmistoliiton Stenius-Kaukonen pyysivät turhaan eroa. Ei ollut riittäviä syitä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole ilmoitusasia ei, mutta
”Eihän eduskunta ole neljän vuoden pakkotyölaitos, josta ei pois pääse halutessaan. Jos niin on, on aika pikaiselle muutokselle, ei se ole tätä päivää.”
Ilmoita asiaton viesti
Pakkotyölaitokseen jouduttiin, ei suinkaan pyritty.
Onko blogistilla tällä hetkellä pelkoa joutua eduskuntaan kansanedustajaksi ?
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla pelkoa joutua pakkotyölaitokseen?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole.
Suomessa ei pakkotyölaitoksia enää ole vaikka niistä kovasti vielä puhutaankin.
Ilmoita asiaton viesti