Mitä on tasavallan presidentin auktoriteetti?

Minulla tuo kysymys käy mielessä aina median ruotiessa, mitä presidentti on tullut sanoneeksi. Nyt viimeksi vuosittain toistuvassa uudenvuodenpuheessaan. Tunnutaan etsittävän jotain ylempää ja parempaa merkitysellisyyttä hänen puheistaan. 

Useinmiten presidentit ovat päivänpolitiikan konkareita. Päivänpolitiikkahan on ihmisten erilaisuudesta johtuvien eturistiriitojen sovittelemista kompromisseiksi. Miksi ihmeessä presidentit viran aloittaessaan suurieleisesti ilmoittavat edustavansa koko kansaa. Sehän ei millään voi olla totta, mutta silti niin tekevät. 

Miten yksittäisen poliitikon sanomat sanat saavat niin paljon mediatilaa? En ymmärrä. Minusta siinä on jotain höynäytettyä. 

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu