Mrs Marple ja motiivit Puheenvuorossa

Alteregoni Mrs Marple hakee aina motiivia kaiken takaa. Koska olen noin vuosikymmenen seurannut näitä Puheenvuoron kirjoituksia, palstalla pyörivien motiivit alkavat olla aika hyvin hallussa. 

Liikkuvia äänestäjiä täällä pyörii vähän, jos ollenkaan, puolet ovat valitut. Motiivina ei ole löytää toisten näkemyksistä uusia vinkkejä omaan ajatteluun, eikä edes saada uusia kannattajia omalle puolelle vaan pelkästään vakuuttelu, että olen kaikkein oikeimmassa.

Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari, rikas, rakas, köyhä, varas… kaikilla oma näkökulma. Itse olenkin jo pitkään lukenut tekstejä tarinoina kirjoittajien elämästä, sieltähän ne kumpuavat niin kirjoitukset kuin motiivit. Lukeminen on mielenkiintoista, kun samalla muodostaa kuvaa, mikä on saanut kirjoittajan ja kommentoijan ajattelemaan siten miten ajattelee.

Enitenhän täällä on eläkeläisiä, yrittäjiä ja entisiä yrittäjiä sekä työttömiä. 

Mrs Marple jatkaa tutkimuksiaan.

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu