Olemme erilaisia ja se on politiikkaa

Tähän voisi kirjoittaa litanian ihmisten erilaisuudesta, mutta perustelut saa esittää se, jonka mielestä niin ei ole. 

Minuun teki vaikutuksen viime vaalien jälkeisen hallitusohjelman luominen. Ehkä tajusin perustavan laatuisen asian. En tietenkään tiedä mitään siitä miten se käytännössä, ottaen huomioon neuvottelijoiden väliset kemiat, saatiin aikaiseksi, mutta että sitä alettiin rakentaa yhteiskunnallisten ilmiöiden perustalle, oli se mikä teki vaikutuksen. 

Kun politiikkaa tehdään, eli puututaan yksittäisten, erilaisten ihmisten elämän mahdollisuuksiin, juuri oikea lähtökohta on miettiä niitä ilmiöistä käsin. Kun keskustelu käynnistetään niiden pohjalta, ihmisten erilaisuutta saadaan esiin, eikä pyritä muuttamaan, korjaamaan tai parantamaan pelkästään ideologia edellä. Ilmiömallissa kukaan keskustelija ei voi olla päsmäri ja kompromissit täytyy löytää uudella tavalla.

Minä näen ilmiöperustaisen hallitusohjelman rakentamisen ratkaisuna uudenlaisen, aikaisempaa enemmän erilaisuuden huomioon ottavan politiikan tekemiseen. 

Se on tärkeää, jopa tärkeintä. 

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu