Oletatko olevasi muita fiksumpi

Puheenvuoron kirjoittajat ja etenkin keskustelijat näyttävät vähenevän. Sääli hyvää ideaa.

Oma diagnoosini on, että täällä on liikaa itsensä yliajattelijoiksi korottaneita kirjoittajia ja kommentoijia. Se mikä pahiten tökkii on ylimielinen tyyli, ihan niin kuin eräässä lastenlaulussa ”minä tiedän kaiken”. Ei sillä tavalla mitään oikeaa ajatustenvaihtoa synny ja ymmärrän kyllä, että pitemmän päälle se ei vaan jaksa kiinnostaa muita kuin niitä arrogantteja itsejään.

Suomessahan voi ja saa olla montaa mieltä asioista ja jokainen myös saa koulutusta omien resurssien hyödyntämiseen. Me saamme, olemme jo pitkään saaneet, kasvaa yksilöiksi.

Demokratiassa yksilöitä kuunnellaan ja löydetään hyviä kompromissiratkaisuja. Niihin tarvitaan fiksua ajatusten vaihtoa, ei fiksummaksi itsensä korottaneita keskustelijoita. Mitä fiksuutta se on, että ei ymmärrä erilaisia näkökulmia tai edes sitä, että niitä näkökulmia on.

+11
bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme.
En tiedä, kukaan ei tiedä.
Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu