Politiikka on karkea tapa reagoida elämän erilaisuuteen ja siihen on syynsä

Ymmärrän, että ei ole keksitty parempaakaan tapaa elää yhteisöissä, kuin yrittää ratkaista yksilöiden erilaisuudesta johtuvia haasteita politiikan, kompromissien keinoin. Mutta jokainen tietää omasta elämästään, että tarvittaisiin paljon hienosäätöisempää toimintaa, kuin mihin poliittisilla  kompromisseilla on mahdollista päästä. 

Ihmisten erilaisuus perimästä, kasvatuksesta, koulutuksesta ja viimein yksilön omasta ajattelusta johtuen on haaste, jota ei ole ratkaistu. Miten toimisi jokaista hyödyttävä yhteisö? Siihen ei ole vastausta. 

Aika moni vastaa, että sellaiseen ei ole edes tarvetta. Jokainen maksimoikoon oman elämänsä mahdollisuudet niistä lähtökohdista mihin syntyy. Tai toteaa, että liikaakin on jo tehty ja moni asia täytyisi purkaa, peruuttaa.

Moni vastaa myös, että kun ihminen kerran on syntynyt, ei oikeasti ole mitään perustetta rajoittaa hänen mahdollisuuksiaan. Maailmasta täytyy osata tehdä paikka, jossa jokainen voi kukoistaa omalla tavallaan, omilla resursseillaan. Täytyy osata tehdä lisää, luoda maailmasta mahdollisuuksien paratiisi.  

Nuo näkemykset ovat raja, joka on se todellinen jakaja. Ihan sama mitä nimityksiä puolista käytetään, näkemykset ovat valtavassa ristiriidassa keskenään. Siksi politiikalla ei päästä kuin karkeisiin kompromisseihin, koska toinen puoli näkee sen toisen puolen näkemykset aina vääränä. 

Näillä mennään.

0
bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme.
En tiedä, kukaan ei tiedä.
Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu