Täysin perustulon puolesta – pikaista ymmärrystä poliitikoille

On tietenkin ihmisiä, jotka eivät missään tilanteessa joudu työttömiksi, mutta heitä on vähän. On varmasti ihmisiä, jotka osaavat tilanteessa kuin tilanteessa keksiä toimeentuloa, mutta heitäkin on vähän. Sitten on niitä, joita on paljon, jotka jonain päivänä huomaavat olevansa ilman työtä.

Työttömyyden pahin seuraus on, että se vähentää – enemmän tai vähemmän – sitä perusvoimaa, joka ihmisellä on luonnostaan, elämänvoimaa. Sitä jota tarvitaan läpi elämän, jotta siitä voisi tehdä hyvän tai paremman, ehkä parhaan mahdollisen. 

Olen varma, ja tämä perustuu musta tuntuu -argumenteille, että jokaiselle kuuluva, ei keneltäkään anottava perustulo on ainoa oikea ratkaisu sen voiman säilyttämiseen, minkä työttömäksi joutuessaan kadottaa.

Kun on voimaa – sitä elämänvoimaa – syntyy kekseliäisyyttä aivan varmasti enemmän kuin kulloisenkin hallituksen työttömyystoimenpiteiden kohteena. Ihmisen oma tarmo on parasta mitä on olemassa.

Siitäkin olen varma, että asia on puhtaasti järjestelykysymys. 

Tiedän kuitenkin, että ihminen ymmärtää vasta sitten kun ymmärtää ja siihen menee niin kauan kuin siihen menee. Pikaista ymmärrystä poliitikoille! 

bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu