Tulosennusteeni huomiselle

43,9 prosenttia äänioikeutetuista on jo äänestänyt. Ne menevät ennen ennakkoäänestyksen loppua tehtyjen galluppien mukaisesti: Stubb, Haavisto ja Halla-aho vielä kaukana kärkikaksikosta.

Sitten varsinainen vaalipäivä, eli huominen sunnuntai. Halla-aho on noussut viimeisissä gallupeissa, mutta pysynyt kolmantena. Jos perussuomalaisten kannattajat lähtevät äänestämään, se tuo Halla-aholle ääniä. Mutta, mutta se lisää myös ääniä Halla-ahoa vastaan. Monet tulevat sen tekemään, itseni mukaan lukien. Haluan Stubbista presidentin, mutta katson, että minulla on varaa äänestää 1. kierroksella Haavistoa. En näe ääneni ’sijoittamisessa’ riskiä, vaan luotan, että Alex hoitaa ns. homman kotiin. Haavistoa äänestävät myös ne monet Urpilaisen ja Anderssonin kannattajat, jotka laskevat, että ääni on paremmin käytetty Haavistolle. Eli kakkoskierrokselle menee niin kuin oletin jo kesällä: Stubb ja Haavisto.

 

Alex Stubb loikkaa meidät nykyaikaan

 

bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme.
En tiedä, kukaan ei tiedä.
Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu