Työnantajat ratkaisevat ikääntyneiden pitkäaikaistyöttömien työllisyyden

Olen 60-vuotias, aika nuorekas vaikka sen itse toteankin. Koulutukseltani olen tarjoilija ja medianomi (amk). Ammatiltani olen tällä hetkellä pitkäaikaistyötön. 

Ensimmäistä koulutusammattiani tai vastaavia en enää pysty tekemään, koska terveys ei anna myöten. Toisen ammatin opiskelin juuri terveyssyistä, mutta valmistuin liian vanhana 51 vuotiaana. 

Nuorekkuudesta ei ole apua, kun ikäkymmeniä on tullut viisi täyteen. Päättäjät ovat laittaneet ja laittavat aivan älyttömästi energiaa siihen, että noille kymmenille ehtineille työttömille saadaan töitä. Siinä ei vain ole onnistuttu. 

Minusta syy on ilmeinen. Ei ole työnantajia, jotka palkkaisivat tuon ikäisiä. Joku onnekas joskus jossain saa työn, mutta siihen se jää. 

Miksi ihmeessä ikääntyneiden työttömyyden syitä etsitään työttömistä? Vaikka olisi uusi koulutus ja nuorekas olemus, ei sillä ole mitään merkitystä, jos ei ole työnantajaa, joka palkkaa yli viisikymppisen saati kuusikymppisen. 

Työnantajat ovat ne, jotka ikääntyneiden pitkäaikaistyöttömien työllisyyden ratkaisevat. Kaikki keinot siis sinne. Työtöntä voidaan kepittää tai syöttää porkkanaa, mutta tehoja siinä ei ole. 

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu