Työtön on työpaikkaa vailla, ei autettava

On kummallista, että kun ei ole olemassa työpaikkoja, työttömiä aletaan ajatella ja kutsua autettavina. Työttömyyshän on ihan tavallinen asia: kun niitä työpaikkoja ei ole, niin työntekijät – jotka ovat ihan samanlaisia kuin ne joilla on työtä – ovat työttöminä. Edes pitkään työttömänä ollut ei ole autettava, hän on vain vailla työpaikkaa.

Työttömät eivät siis tarvitse apua vaan itselleen sopivia, aitoja, oikeita työpaikkoja. Sairasta hoidetaan terveydenhuollossa ja köyhää tuetaan sosiaalihuollossa. Ja noista kumpikaan ei järjestä niitä mainittuja aitoja, oikeita työpaikkoja.

Sana työtön on varattu ilman työpaikkaa olevalle. Siksi, että työpaikkaa vailla olevalla on ihan samanlainen omanarvontunto ja ammattiylpeys niin kuin työpaikan omaavallakin. Autettava on jotain muuta, ja apu annettakoon muualla kuin työvoimahallinnossa.

Tämä kommenttina blogiin Työllisyyden vahvistaminen edellyttää eri toimijoiden vahvaa yhteistyötä

bvalonen

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme. En tiedä, kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu