Velvoitetut työhakemukset ja realistinen mahdollisuus saada työpaikka
Odotan mielenkiinnolla työllisyyden kuntakokeilun tulevaa työnhaun kuukausivelvoitetta. Onko se neljä, kolme, kaksi, yksi vai ei yhtään. Ensi kuussa se minulle selviää.
Olen lukenut, että pitää hakea työtä, jonka saamiseen on realistiset mahdollisuudet. No, olen lähempänä 63 ikävuotta kuin 62. Mikähän kuntakokeilun näkemys tulee olemaan, millaiset realistiset mahdollisuudet minulla on saada työpaikka?
Itse kyllä tiedän. (toki teen aina niin kuin määrätään)
+3
Birgitta, olen elämässä oppinut sen, että muita ei pitäisi lähteä neuvomaan, koska jokainen henkilö, olosuhde ja tapaus on aina oman laisensa.
Yhden geneerisen vinkin kuitenkin tohdin antaa: pyri työhakuun jonkin taustaorganisaation, usein korkeakoulun tai muun oppilaitoksen työllisyysohjelman alla.
Toinen geneerinen (yleisen tason) vinkki: saat lisäarvoa ja vakuuttavuutta taustaorganisaatiolta, mutta toimi haussa aina henkilökohtaisesti. Soita itse yrityksiin (organisaatioon), ja pyri aina sopimaan henkilökohtainen tapaaminen. Lähetä omasta kompetenssistasi materiaalia ennen tätä tapaamista.
Älä koskaan luovuta.
Ilmoita asiaton viesti
Pidän ohjenuoranani, että minkään asian ei – työttömyydenkään – pidä antaa pilata elämääni. Toimin sen pohjalta. Arvokkainta on olla elossa ja mahdollisimman terve ja tyytyväinen.
Taidan tietää työnhakemisesta lähes kaiken. Mielestäni ei ole luovuttamista, kun huomaa turhautuvansa, kun tietää juuri nuo ”realistiset mahdollisuudet”. Itseään pitää osata suojella.
Edit. Kiitos neuvoista, jos ei minulle niin jollekin niistä on hyötyä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole poistanut kommenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Hesarin artikkeli on virheellinen, koska kaikki eivät voi työllistyä, haluavat tai eivät. Silloin sellaisen paikan hakeminen, johon on realistiset mahdollisuudet päästä, ei voi toteuttaa. Jos taas haetaan paikkoja joihin ei voi päästä, niin tekijää hakevat ovat tosi onnellisia, kun tulee hakemuksia joista eivät ole kiinnostuneet.
Ymmärtääkseni, Te-keskuksilla on oikeus poistaa tuo hakuvelvoite niiltä, jotka eivät ole avoimilla markkinoilla reaalisesti mahdollisia työllistymään. Koko hakuvelvoite on tyhmä, koska suurin osa työttömistä haluaa töihin. Hakevat kyllä töitä joihin on realistinen mahdollisuus päästä.
Tämä uusi menettelytapa on idioottien luomus. Sitä ei halua työttömät eivätkä työnantajat.
Ilmoita asiaton viesti
Ellei tällaisesta pituushypystä ole hyötyä, niin minkä ihmeen takia se kuitenkin toteutetaan ?
Tyhmästä päästä jne..
Jk. Työhön pääseminen yli -60 vuotiaana on monen osatekijän ja myös harvinaisen hyvän onnen tuotos. Kannattaa silti koputtaa jokaista ovea, koska aina voi päästä sisälle. Pahin, mitä voi tapahtua on joutuminen takaisin lähtöruutuun.
Ilmoita asiaton viesti
Koita itse laatia vaikka 30 laadukasta työhakemusta vuodessa ja kun aina saat ”kiitos mutta ei kiitos” niin miten meinaat ettei se vaikuta mielialaan masentavasti ja hakija koe olevansa yhteiskunnan syrjäyttämä? Ihan psykologia ABC. Moni työelämän ulkopuolelle joutunut suojaa itseään pettymyksiltä (ja sen aiheuttamalta masennukselta) hakematta töitä joihin ei voi päästä. 90 %:a työttömistä haluaa töihin!
”Kannattaa silti koputtaa jokaista ovea, koska aina voi päästä sisälle. Pahin, mitä voi tapahtua on joutuminen takaisin lähtöruutuun.” Ilmeisesti kehotat myös jalatonta alkamaan juoksemaan. Ota vain itseäsi niskasta kiinni ja pystyt juoksemaan. Kannatta miettiä ennen kuin kirjoittaa jotain tyhmää.
Ilmoita asiaton viesti
No joo. Voihan tuon noinkin ymmärtää ja vaikka pöyristellä. Ihan miten vaan.
Asiasta vielä : Olen jo eläkkeellä, mutta ollut niin monessa rekryssä mukana, että voin ihan oikeasti syvällä rintaäänellä sanoa ainoastaan kovan yrittämisen kautta sen oikean ja sopivan työpaikan ( ja vastaavasti myös sopivan tekijän työhön löytyvän ) Siksi se vertauskuvallinen ovien koputtelu, joka tarkoittaa siis aktiivista hakemista. Ja tuo edellinen ei muuten ole mikään henkilökohtaisuus, vaan ihan fakta.
Mitä taas sitten siihen varsinaiseen henkilövalintaan tulee, niin monelle alalle ainakin täällä Ruotsissa kyllä pääsee vanhempanakin, kunhan vaan ne kriteerit tehtävään täyttyvät. Täyttyvätkö, on sitten taas jo ihan toinen juttu.
JK. Oman kokemukseni mukaan vanhempi hakija on mielestäni osaamisensa kannalta usein oiva valinta. Ei pieniä lapsia kotona, on motivoitunut ja osaa tehdä hommat ns fiksusti ja osaa usein nähdä paremmin kokonaisuudet, kuin nuorempi.
Sen kyllä alleviivaan, että duunin hakeminen käy kovasta työstä. Etenkin kun ei niitä vapaita ja ihan oikeita työpaikkoja ole edes jostain syystä tarjolla. ( maantiede, toimiala, koulutus )
Suomessa on nyt n. 30.000 työpaikkaa tarjolla. Se taas on todella vähän, vrt Suomen työttömien määrään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin juuri. Työtön kyllä hakee itselleen mahdollisia työpaikkoja. Ei työttömyys tee ihmisestä tyhmää, kyllä sitä tietää mihin pystyy ja mihin saattaisi tulla valituksi.
Ja ikä vaikuttaa työmarkkinoilla, sitä ei vaan voi kiistää muuta kuin ihminen, joka ei tiedä todellisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Työttömyys ei tee ihmisestä tyhmää eikä työhalutonta. Työtön ei myöskään makaa sohvalla sylkemässä kattoon. Itse asiassa moni työtön kehittää itseään. Kirjastot, erilaiset tapahtumat jne. Moni työtön kehittyy paremmin kuin töissä oleva. Aamulla töihin tekemään sitä samaa ja illaksi kotiin. Ehkä lenkille, sitten suihkuun ja vähän telkkaria ja sitten nukkumaan… Aamulla sama uusiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista nähdä kokeilun loppuraportti. Odotan nollatulosta miinus kulut ts. menee pakkaselle.
Mielestäni hakemusten vastausprosentti tulisi myös raportoida ts. yleensä nolla.
Vastauksia saavat henkilöt ei tietenkään kauaa keiku työkkärin listoilla.
Perustulon suuntaan pitäisi mennä, mutta tarvittava poliittinen muutos vie vielä pitkään.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitinkin aikaisemmin, että ehkä perustulolle käy kuten NATOon liittymiselle, jonain päivänä asia ymmärretään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin minäkin arvelen käyvän.
Ilmoita asiaton viesti
0-4 työpaikkaa ei kai ole mahdottomuus hakea kun työnhaussa on mukana myös nämä alueelliset asiat.
Ilmoita asiaton viesti
Hesarin artikkeli kyllä kertoi ihan hyvin, mutta jättää kertomatta sen, että edelleenkin hakemuksia voi tehdä 0-4 kuukaudessa ja mitä ovat nämä 0 hakemusta. Toimintarajoitteiset kuten minä olen, niin minun ei tarvitse tuollaisia hakemuksia tehdä kuten ei niiden toistenkaan, keillä on vamma tai sairaus, joka estää tekemästä työtä (Aktiivimallissa oli sisällä se, että vajaakuntoisten ei ole tarvinnut tehdä mitään pakollisia hakemuksia).
Sekä sen, että jos asuu paikassa, jossa on paljon työttömyyttä ja vain kourallinen työpaikkoja saatavana ja ei mitään järkevää pääsyä toiseen paikkaan millään kulkuneuvoilla.
Minä itse sain kirjeen, jossa minut laitettiin jälleen kerran kuntakokeiluun (edellinen oli Sipilän sote-suunnitelma ja pistettiin kaupungin alle, koko homma oli täysin torso ja epäonnistunut) Turun vastuulle maaliskuussa. Minä kuitenkin menin kyselemään, että olisiko mahdollista saada oman alani työtä Turusta?
Kesti aika kauan kunnes lopulta vasta kesäkuussa minut haluttiin hommiin ihan eri alaan ja minulla on sellaisesta kokemusta. Palkkatuettuna homma kestää 8 kk ja sen jälkeen saan ansiosidonnaista ja saadakseni oikeuden palkkatukea, täytyy odottaa 2 vuotta ja tuo uudistettu palkkatuki astuu vasta syksyllä 2022 jossain vaiheessa, kun se hyväksytään. Niin minua ei tietenkään hyväksytetä, koska aloitin työt jo ennen lain hyväksyntää.
On kokemusta siitä, että uusi laki ei kohtele niitä vanhan lain läpi käyneitä tasapuolisesti. Lakia tulkitaan liian kirjaimellisesti.
Toivoisin, että palkkatukimallia pitäisi korjata vielä rankalla kädellä, jotta saataisiin kaikki toimintarajoitteiset pääsemään kunnolla työelämän piiriin pidemmäksi aikaa kuin lyhyellä ajalla. Ruotsissa tuo kokeilu 5 vuoden palkkatuella osoittautui hyvin vaikuttavaksi keinoksi kuin se Ruotsin vanha malli ei ole toiminut käytännössä koskaan, joka meillä on nykyisellään on ja nyt tulevassa palkkatukilainmuutoksessa. Se ei tuo mitään uutta.
Ilmoita asiaton viesti
Työpaikka ei synny hakemuksen lähettämisellä. Kyllä pitää olla ensin se palkanmaksaja ja työtehtävä joka halutaan teettää.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin kun minunkin piti olla tuossa työnhakuteatterissa mukana, minulla oli selkeä linja työnhakemisessa. Ensin tehdään ne työhakemukset mitkä minua nyt elättävät työttömyysturvaa saadakseni ja sitten ne minun itse arvioimani työpaikkahakemukset, joihinka minulla katsoakseni oli mahdollisuudet ja halut suoriutua.
Ilmoita asiaton viesti
Noinhan ne tietenkin on tehtävä 👍
Ilmoita asiaton viesti