Miksi katujengit on kirosana?

Miksi katujengit on kirosana?

Jo vuosia on hoettu Suomen olevan Ruotsin tiellä mutta vasemmisto on halunnut taistella tätä vastaan. On satsattu integraatioon ja kotouttamiseen sekä perustettu jengiytymisen ehkäisyyn tarkoitettuja toimintoja mutta todellisuus on hiipimässä pikkuhiljaa. Eikä siitä hyssyttely tai asian kiertäen ilmaisu muuta mitään. Meillä on voitu puhua hyvin avoimesti moottoripyörä- ja liivijengeistä mutta katujengit tuntuvat olevan täysin kiellettyjen sanojen listalla. Miksi näin? Eihän jengiytyminen ole mikään uusi ilmiö, edes Suomessa.

Onko kuitenkin niin, että totuuden ääneen sanominen kirpaisee. Emme ole onnistuneet kotoutumisessa, emmekä ole onnistuneet pitämään nuoristamme kiinni. Emme ole satsanneet lastensuojeluun, kouluihin, perheiden palveluihin, mielenterveyspalveluihin ja nimenomaan ennaltaehkäisevästi. Puhumme kilpailukyvystä, huoltosuhteesta, tuottavuudesta mutta unohdamme, että niiden lukujen takana ovat ihmiset ja ihmiset, toisin kuin koneet, tarvitsevat välillä tukea ja apua.

Eikö olisi kuitenkin helpompi myöntää, että ongelmia on ja alkaa korjata niitä, eikä yrittää vaan kahta kovemmin väittää muuta. Tosiasioiden kieltäminen maksaa ihmishenkiä, työvuosia ja lisää kustannuksia enemmän kuin se, että asioihin puututtaisiin. Meillä Suomessa on komiteoita, selvitystyöryhmiä ja asiantuntijoita, joten me oikeasti tiedämme mikä mättää mutta miksi emme tee mitään? Haloo eduskunta ja sen edustajat, nyt on yhdentoista hetki kirjoittaa uutta historiaa.

Mielipiteet ovat omiani, eivätkä edusta puolueeni virallista linjaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu