”Tili tuli, tili meni mutta minkäs teet. Tili tuli, tili meni. Nouse silmiin veet.”

”Tili tuli, tili meni mutta minkäs teet. Tili tuli, tili meni. Nouse silmiin veet.” Ei voi muuta todeta, kun Uniperin kohtalo tänään ratkesi. On aivan käsittämätöntä, että samaan aikaan, kun ihmiset tekevät niin tärkeää työtä, jota varten täytyy säätää pakkolaki ja siitä ei hallitus halua maksaa. Mutta toisaalla työnämme miljardeja yhtiöön, joka ei sijaitse edes Suomen maaperällä. Nyt kalliit osakkeet saadaan antaa ilmaiseksi. Ilmeisesti meidän ministerit eivät tajua monenko nollan ero on miljoonalla ja miljardilla.

Samaan aikaan, kun kansa kärvistelee sähkölaskujen ja kalliin polttoaineen kanssa. Niin samaan aikaan kukaan ei tunnu kantavan mitään vastuutta kansalaisista tai päätöksistä, joita Uniperin suhteen tehtiin. Pääministerillä ei riitä pokkaa kantaa vastuuta, vaan lähettää lakejansa huutamaan hoitajat hiljaiseksi ja krapulan vuoksi lentää veronmaksajien laskuun armeijan koneille, kun ei Finnarin kyytiin kykene.

Ei kyllä näin kansalaisen tajuun käy, että miksi meitä kohdellaan näin. Sotejohtajien ja ties minkälaisten valtuustojen perustamiseen riittää rahaa mutta niiden töiden tekijöille ei rahaa kuitenkaan riitä. Millä maa pidetään pyörimässä, kun sitä pyörittävät työläisetkin ajetaan niin ahtaalle, etteivät rahat riitä enää edes asumiseen. Ehdotetaan asumistuen väliaikaisia korotuksia? Ne rahat valuvat jo muutenkin pärjäävien isojen pörssiyhtiöiden taskuihin. Ja niissä istuvat samat ihmiset, jotka istuvat päättämässä.

On hallituksen kaarti kyllä niin kaukana todellisuudesta ja tavallisen ihmisen arjesta. Pääministeri ilmoittelee lahjoista, jotka hänellä olisi varaa kyllä maksaa omasta palkastaankin. Mutta mikäs siinä, kun saa syyn päästä baanalle. Kai se vanha totuus, että ”Rankka työ, vaatii rankat huvit.” Toivottavasti seuraavat vaalit lopettavat tämän hulluuden.

Mielipiteet ovat omiani, eivätkä edusta puolueeni virallista linjaa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu