Väännetään nyt opetusministerille rautalangasta

Väännetään nyt opetusministerille rautalangasta

Viime metrit ennen vaaleja alkaa yhä selkeämmin näkyä, miksi nykyinen meininki ei voi jatkua. Ensin pääministeri kutsuu Perussuomalaisia avoimesti rasistiseksi puolueeksi. Kun tutkijat tuovat esille syyt Suomen Pisa-tulosten laskuun, niin opetusministerin mielestä kyse on sosioekonomisesta tilanteesta perheissä, joita koulu ei pysty enää kuromaan. Väännetään nyt opetusministerille rautalangasta. Ensinnäkin S2-opetuksessa olevista suurin osa on maahanmuuttajataustaisia, jotka kuitenkin saavat S2-opetuksen lisäksi opetusta myös omalle kielelle ja joiden kasvuympäristössä puhutaan pääsääntöisesti vain omaa äidinkieltä. Kyseiset oppilaat inkluusion nimessä laitetaan samoihin luokkiin ottamatta huomioon suomen kielen osaamistasosta. Ekan luokan on aloittanut oppilaita, jotka puhuvat vain muutaman sanan suomea. Miten voidaan olettaa, että opetus tällöin etenee, jos osa edes ei ymmärrä kieltä? Entäpä, kun kotona ei kukaan lue tai puhu suomea? Kuka auttaa lasta läksyissä tai tukee suomenkielen oppimista? Ei siinä auta hokea ääneen lukemisesta tai työttömyydestä, kun kieli on se ongelma. Sekä se, ettei hallitusohjelmassa nelisen vuotta sitten, ei laitettu killinkiäkään lisää erityisopetukseen.

Sosioekonominen tilanne perheissä on ihan hallituksen tekosia sekin. Perheiden ostovoima on laskenut ja yhä useampi joutuu turvautumaan tulonsiirtoihin eli tukiin. Huoltosuhde on vinoutunut ja varsinkin, kun maahanmuutto on hallitsematonta sekä passivoivaa. Maksetaan paperittomille terveydenhuoltoa, jaetaan pyöröovella työlupien turvin oleskeluoikeuksia ja etuisuuksia, meidän veroeurot eivät päädy suomalaisille, vaan tänne tuleville. He saavat tulkit, kielikurssit ja etuisuudet, eikä vastineeksi odoteta mitään. Suurin osa heistä on koko elämänsä vain meidän elättejä. Nyt on hallitus ajanut ihmiset ahtaalle, kun kulut ovat nousseet taivaisiin. Ei tavallisella suomalaisella ole mitään sijoitusasuntoja, vaan hänen omistamansa asiat ovat velkaisia. Ihmiset pakotetaan luopumaan omistusasunnoista ja asumistuet kaatuvat pörssiyhtiöiden taskuihin. Nytkin sen sijaan, että olisi asetettu vuokrakatto, niin päätettiin nostaa asumistukea tilapäisesti. Suomeksi rahat menevät vuokranantajille suoraan valtion kassasta.

Hallitus on osoittanut myös millaiset asiat se priorisoi. Sen sijaan, että puututtaisiin hoitajapulaan tai vammaislakiin, niin ajetaan läpi translakia. Onko tosiaan niin, että tämä asia on nyt kaikkein tärkein? Tosiasia on kuitenkin se, että sukupuolia on tasan kaksi ja sen vaihtaminen ei voi olla mikään ilmoitusasia. Itse en ainakaan halua olla pukuhuoneessa, jonne tulevalla henkilöllä on rinnat. Myös minulla on oikeus omaan kehooni. Kokoomus päätti mennä mukaan tähän hulluuteen, jos sukupuolta saa vaihtaa vain kerran vuodessa. Eli tyttöystävä voi olla miesystävä joka toinen vuosi. Petteri, odotin sinulta enemmän!

  1. Mielipiteet ovat omiani, eivätkä edusta puolueeni virallista linjaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu