Istanbulin sopimus ja naisiin kohdistuva väkivalta

Suomi on allekirjoittanut Istanbulin sopimuksen naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Lainauksia päivän lehtikirjoituksesta ja muuta.

”Ryhmä on antanut Suomelle useita huomautuksia vuonna 2019. Huomautukset koskivat muun muassa sitä, että väkivallan uhrien kanssa tekemisissä olevan virkakunnan pitäisi saada pakollista koulutusta uhrien kohtaamisesta ja siitä, miten erilaisten väkivaltatekojen uhrit käyttäytyvät”

“Tässä on kyse suurimmaksi osaksi rahasta.”

”Seksuaalista väkivaltaa kokee vuosittain Suomessa 45 000–58 000 naista, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty. Tilastojen valossa Suomi on naisten kokemassa väkivallassa Euroopan kärkeä.”

”Ongelmana on nähty myös se, että virkavaltaa ei Suomessa kouluteta tarpeeksi kohtaamaan väkivallan tai seksuaaliväkivallan uhreja. Rikosilmoitusten käsittelyaika on kohtuuttoman pitkä, usein vuosien mittainen.”

”Naisjärjestöjen keskusliitto on lisäksi nostanut esiin, että pakkoavioliitot tulisi kriminalisoida ja lähisuhdeväkivallan sovittelusta pitäisi luopua. THL:n vuonna 2019 ilmestyneen raportin mukaan sovitteluun on ohjattu myös törkeitä pahoinpitelyjä ja jopa seksuaalirikoksia, kertoo Amnesty. Tyypillisin sovittelusopimus on anteeksipyyntö.”

Lue lisää: Mira raiskattiin ja dna-näyte osoitti tekijään, mutta poliisilta meni vuosi ottaa mies kiinni – Viisi naista kertoo HS:lle, miten vaikea on saada oikeutta

“Tässä on kyse suurimmaksi osaksi rahasta.”

Hoitajat pakenevat alalta. Kysymys on rahasta…

Kyllä rahaa on, kysymys on rahoituksen priorisoinnista.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008951515.html
https://www.tehylehti.fi/fi/blogit/mainio/kesan-hoitajapula-hirvittaa

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu