Pöyristytään yhdessä
Yhteisen rahakirstumme vartjat ja viranhaltijat, ovat pöyristyneitä lakon aiheuttamista seuraamuksista – vanhusten heitteille jätöstä ja mahdollisista muista kuolonuhreista – hoitajien vähyyden ja parempien palkkavaatimusten vuoksi.
Jokainen varmaan on tietoinen, että katstrofaalisesta tilanteesta selvitään, jos palkkavaatimukset huomiodaan. Kiinnostus hoitoitoalalle palautuu ja järjestelmä toimii jälleen ihmislähtöisemmin
”Miesten ja naisten ansiotasossa on selkeä ero: miesten mediaaniansio yksityisellä sektorilla oli vuonna 2021 noin 4 000 euroa kuukaudessa ja naisten noin 3 120 euroa.”
Äänekkäistä puheenvuoroista huolimatta, Suomi Euroopan muiden maiden joukossa, ei ole tasa-arvoinen maa.
https://www.hs.fi/talous/art-2000009015828.html
https://www.hs.fi/talous/art-2000009015828.html
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä pöyristynyt, että tätä valhetta jaksetaan toistaa samanlaisena vuodesta toiseen.
Tästä miesten ja naisten palkkasummien perusteella tapahtuvasta jaosta unohdetaan kaikki työajan käyttöön liittyvät erot. Alakohtaiset erot työssä ja mitä työ yleensä on. Julkisella varmat työsuhteet ja vähän työtunteja eikä ole vaatimuksia tuottavudessa. Ykistyisellä epävarmaa ja tuottaa pitää. Ihan tavallinen hanslankarit menettävät työnsä, jos eivät pysty tuottamaan enemmän kuin firmalle maksavat.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005343692.html
Tässä on jo todellisempi kuva.
Tässä hyvä Ivan puopolon video aiheesta:
https://www.youtube.com/watch?v=De3uJC2Bvbg
Löytyypä siitä tilastokeskuksestakin selvitys, joka viittaa samaan.
Muuten olenko syrjitty, kun palkkani jää tuosta mediaanista? Jos olisin naisolettu olisinko silloin syrjitty samassa tilanteessa?
Ilmoita asiaton viesti
”Juttua on päivitetty 28.8. klo 19:37. Blogikirjoitus on helmikuulta 2015.”
Ilmoita asiaton viesti
ei tilanne ole muuttunut. eikä ole tuon sinun esittämäsi valheenkaan suhteen tilanne ole muuttunut. samaa pyöritetään vuodesta toiseen. ei sanaakaan eroista työhön käytetyssä ajassa tai eroista alojen välillä.
Ilmoita asiaton viesti
”Mediaaniansiot sukupuolen mukaan
Yksityisen sektorin kuukausipalkkaisten säännöllisen työajan ansiot 2021. ”…
Taloustutkimuksessa mainitaan myös, että erot ovat lisääntyneet viimeaikoina.
Alat määritellään koulutustason mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.stat.fi/til/tyti/2018/13/tyti_2018_13_2019-04-11_kat_003_fi.html
Voisihan sitä muutenkin lähestyä työelämän tasa-arvoa. Yleensä lähes kaikki työtapaturmiin kuolleet ovat miehiä. Alimpiin tulodesiileihin kuuluvia miehiä syrjitään eläkkeistä. Maksavat eläkemaksuja, mutta harvat edes elävät eläkeikään jne… Mutta nämä eivät sovi feministiseen tarinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ohitit varsinaisen aiheen. Alipalkkaus on nyt elämän ja kuoleman kysymys. Annetaanko potilaiden mieluummin kuolla, kuin että tilanne estetetään rahan ja työoloushteiden parantamisen avulla.
https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009025053.html
Ilmoita asiaton viesti
Rautalankaa: Aloituksen kaksi ensimmäistä kappaletta ovat aihe: Ihmisiä kuolee, jos ei hoitohenkilökuntaa alipalkkauksen vuoksi ole riittävästi. Ratkaisu: Maksetaan pyydetty palkka ja parannetaan työolosuhteita.
Kaksi viimeistä kappaletta, kuvaavat palkkauksen eriarvoisuutta yleensä. (Linkit olisi voineet olla toisessa järjestyksessä.)
Ilmoita asiaton viesti
Ei hoitohenkilökuntaa saada enää riittävästi. Syystemissäkin on perusteitaan myöden vikaa. Julkinen puoli vain ei pysty tehokkaampaan ja parempaan toimintaan. Ei siellä ole sellaiseen kannustimia. Keskimäärin ihmisten tavoite on ansaita enemmän ja tehdä vähemmän. Näin on kaikkialla ja aina. Julkisella ei ole omistajaa, joka vahtisi tehokkuutta ja resurssien oikein sijoittamista. Eivät ne pomot siellä juuri enempää tienaa, vaikka näin toimisivat. Eivät he käytä omia rahojaan. Ei ole kilpailua. Asiakas ei juuri voi valittaa. Eikä asiakas voi vaihtaa firmaa. Ei ole siis kannustimia. Kai tähän puuhun päätä hakataan. Sitten joskus leikki loppuu, kun velkaa ei enää saada halpaan hintaan. Tuuriin on luotettava kaikista hienoista oikeuksista huolimatta, jos sairastuu.
Ilmoita asiaton viesti
Alakohtaiseksi selittämättömäksi palkan eroksi jää 3%. Voi olla, että sillekin selitys löytyisi. Eli naisen euro olisikin 97 senttiä ihan tutkimusten mukaan. Mutta ei se ole, niin hieno tarina…Onhan aloja, joissa tilanne on toisinkin päin. Silloin syytä ei enää etsitä vaan tasa-arvo on ilmeisesti toteutunut.
Ilmoita asiaton viesti
Työpaikka riippuu ensisijaisesti omista valinnoista. Kukaan ei määrää naisia matalapalkka-aloille.
Vastaavasti voidaan väittää, että suomalaisessa yhteiskunnassa miehet ovat syrjittyjä, koska kodittomista ja rappioalkoholisteista ylivoimainen valtaosa on miehiä.
Ilmoita asiaton viesti
Lue tuo uusin tutkimus palkkatasa-arvon puutteesta yleensä.
Rappioalkoholisimi ei ole ammatti.
Ilmoita asiaton viesti